sport

Wolff oštro iskritizirao Red Bullove optužbe

Teorija urote nikad ne nedostaje u Formuli 1, a posljednja je ishod odluke o promjeni guma ususret VN Španjolske.

Izvršni direktor Mercedesa, Toto Wolff, uz oštre je kritike opovrgnuo navode Red Bullova Dr. Helmuta Marka o tome kako momčad iz Northamptonshirea dobiva poseban tretman od strane Pirellija, dobavljača guma za Formulu 1.

Već je po završetku utrke ovoga vikenda, Sebastian Vettel ustvrdio kako je novi, tanji tip guma uzrok Ferrarijevih problema u Barceloni.

“ Ne morate biti genije da bi razumjeli kako gume postaju tvrđe kada s njih uklonite četiri milimetara, time su ostale momčadi imale bolje rezultate od nas,” izjavio je Nijemac za berlinski tabloid Bild.

Red Bullov savjetnik Marko složio se s tvrdnjom te je izjavio kako je do promjene guma došlo na zahtjev Mercedesa.

“To je moguće kada ste istovremeno momčad i konstruktor.”

“Mi se bavimo proizvodnjom energetskih pića, naravno da nemamo ni približan utjecaj poput proizvođača automobila,” ,ustvrdio je Austrijanac.

Wolff nije ostao dužan sunarodnjaku, te mu je “uzvratio udarac”.

“Ovo nije prvi puta da se Marku priviđaju duhovi.”

“ Bilo je problema s odvajanjem dijelova guma tijekom zimskih testiranja, čak i u Red Bullu. Stražnje gume izgledale su kao vulkanski predjeli, stoga ih je Pirelli poboljšao.”

“Bilo bi loše za posao kada bi se gume, na primjer, u potpunosti raspale u komadiće,” dodaje Wolff.

“Mislim da je prikaz čiste slabosti to kada se žališ nakon lošeg vikenda. Prije svega, svatko gleda svoju momčad i brine o vlastitim problemima,” zaključio je Wolff aktualni verbalni okršaj.

Izvor: GP1.hr