sport

Wolff: Prerano je govoriti o favoritima

Toto Wolff odbacio je sve nagovještaje kako je Nico Rosberg favorit za naslov svjetskog prvaka te dodaje kako još puno toga dolazi u sezoni.

Prednost Rosberga narasla je na 36 bodova nakon nedjeljne utrke za VN Kine u kojoj je Nijemac osigurao svoju treću pobjedu u tri utrke sezone. S druge strane, Lewis Hamilton je startao za začelja grida te je upao u kaos prvog kruga. Na kraju je završio sedmi.

Međutim, usprkos sjajnoj formi Rosberga i problemima Hamiltona, Mercedesov šef Toto Wolff kaže kako je prerano reći da je Nico Rosberg favorit za naslov prvaka.

“Tek su tri od 21. Statistički, još se puno toga treba tek treba dogoditi i ne možete pričati o ikakvim favoritima. U ovom dijelu sezone sve je oko skupljanja bodova bez gledanja na naslov.”

“Lewis ima puno razloga da bude uzrujan zbog rezultata. Ne bi bio trostruki svjetski prvak da ga to ne uzrujava, ali ne sumnjam da se on neće brzo oporaviti. Razmak je nešto veći, ali rani su dani. On je mentalno vrlo jak pa mislim da će na kraju sve to biti jako blizu,” rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr