sport

Alonso: Red Bull je naše mjerilo

Nakon šestog mjesta na VN Rusije, Fernando Alonso kaže kako je za njegovu momčad pravo mjerilo Red Bull koji je najbliži suparnik Mercedesu i Ferrariju ove sezone.

Španjolac kaže kako su performanse u Sočiju bile ohrabrujuće te je objasnio da ako Red Bull može sa slabijim motorom osvojiti postolje, onda se i McLaren Honda može boriti za mjesta u prednjem dijelu grida.

“Dobro je za momčad što su oba bolida završila u bodovima. Bolid postaje sve bolji pa se opet nadamo bodovima. Ali i ostale momčadi napreduju. Red Bull koji je osvojio postolje u Kini. Na stazi gdje snaga motora ne vrijedi puno oni se mogu boriti s Ferrarijem. Oni moraju biti naša referentna momčad i moramo ciljati na sličnu brzinu,” rekao je Alonso.

Što se tiče područja koja treba poboljšati, Alonso je istaknuo kako McLaren ne ostvaruje dovoljno u kvalifikacijama te jednostavno moraju ići u korak s momčadima koje u nadolazećim utrkama očekuju nove dijelove.

“Trebamo još snage u kvalifikacijama. Snage koju ostali imaju. Moramo startati u prednjem dijelu poretka kako bi izbjegli komplikacije u prvim zavojima. Radimo na tome korak po korak, ali zadovoljni smo napretkom. Svakom utrkom smo sve više kompetitivniji. Očekivanja u Barceloni i Monaku su opet bodovi. Nadam se da ćemo uskoro utrke završavati u top pet. Imat ćemo neke nove dijelove, ali imat će i svi ostali. Vidjet ćemo hoćemo li moći iskoristiti pokoji token kako bi izvukli još snage iz motora,” dodao je 34-godišnji Španjolac.

Izvor: GP1.hr