sport

Wolff: Alonso je opcija

Mercedesov šef Toto Wolff kaže kako je Fernando Alonso jedna od vozačkih opcija ukoliko Nico Rosberg ne produži ugovor. No, ipak dodaje kako je Nijemac prioritet za momčad iz Brackleyja.

Niz od sedam pobjeda Nice Rosberga prekinut je proteklog vikenda u Barceloni nakon sudara s momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom, a upravo je Rosberg taj kojem na kraju ove sezone ističe ugovor.

Dieter Zetsche, predsjednik Daimlera, je u Barceloni rekao kako oba Mercedesova vozača imaju ugovor za iduću sezonu. Međutim, izgleda kako to nije potpuna istina jer Wolff kaže kako je potrebno ispregovarati neke stvari.

Wolff se osvrnuo i na nedavne izjave Fernanda Alonsa kako je skoro prešao u Mercedes na početku prošle godine.

“Fernando je istraživao svoje opcije i jedna od njih je bio i Mercedes. Razgovarao je s nama, ali nismo mogli pregovarati jer smo obećali Lewisu da nećemo razgovarati s drugim vozačima dok pokušavamo obnoviti njegov ugovor,” rekao je Wolff za španjolski El Mundo.

“Fernando je jedan od najboljih vozača u povijesti i volim njegovu osobnost, ali naš prioritet je Nico. Ako on ne želi produžiti ugovor, onda ćemo mi razmatrati druge opcije, poput Fernanda. Njegove godine nisu problem, njegova brzina i motiviranost još su tu,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr