sport

Haas odbio Ferrarijev zahtjev o uzimanju njihovog mladog vozača

Haas je odbio Ferrarijev zahtjev o uzimanju njihovog mladog vozača sljedeće godine, izjavio je šef američke momčadi Guenther Steiner.

“Surađujemo s Ferrarijem, a oni poštuju naše odluke. Pitali su nas oko mogućnosti uzimanja njihovog vozača, ali smo to odbili. I to je u redu. Mislim da radimo vrlo dobro s našim vozačima i trenutno ne trebamo promjenu,” rekao je Steiner.

Momčad je već prije nekoliko mjeseci potvrdila da Romain Grosjean i Kevin Magnussen ostaju i sljedeće godine.

“Znamo da imamo ta dva vozača. Morate gledati na takve stvari dugoročno, a sljedeća godina je kratkoročno. Vozači koje imamo sad daju nam stabilnost i pomažu momčadi da ojača. Ne znam kako bi bilo da imamo nekoga drugog. Nemamo toliko iskustva u Formuli 1.”

Ferrari traži mjesto za svoja dva vozača kako bi skupili iskustvo, a to su Charles Leclerc i Antonio Giovinazzi.

Leclerc je osvojio GP3 prvenstvo prošle godine, a prošlog vikenda i Formulu 2. Odradio je pet treninga u Formuli 1 – četiri za Haas prošle godine i jedan za Sauber ove. Do kraja sezone će odraditi još tri, ali je malo vjerojatno da će se postati Sauberov vozač druge godine.

Giovinazzi je završio drugi u Formuli 3 2015., a sljedeće godine je bio ponovno drugi u GP2 prvenstvu. Svoj debi u Formuli 1 je odradio na početku sezonu u Australiji, mijenjajući Pascala Wehrleina. Također je nastupio i u Kini, a odradio je treninge u Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Singapuru i Maleziji.

Izvor: GP1.hr