sport

Boullier: Cijela momčad je ponosna na ovaj bolid

Iako se ove sezone mnogo očekuje od McLarena, trkaći direktor Eric Boullier kaže kako ne očekuje lak povratak na sami vrh grida.

Britanska momčad je prethodnu sezonu završila na pretposljednjem mjestu što je na kraju rezultiralo raskidom suradnje s Hondom. Novom suradnjom s Renaultom očekivanja su da bi se McLaren ove sezone mogao boriti za postolje, pa možda čak uzeti pobjedu.

Međutim, Boullier kaže kako neće biti lagano McLarenu zbog toga što će se morati boriti u sredini poretka s momčadima koje su po performancama međusobno dosta bliske.

“Mislim kako se cijela momčad osjeća ponosnom na ovaj bolid,” rekao je Boullier na predstavljanju MCL33.

“Dizajn, odjeli za inženjering i aerodinamiku su napravili nevjerojatan posao dostavljajući tako novi bolid s novim motor u vrlo kratkom vremenskom periodu.”

“Nikada nismo išli linijom manjeg otpora ili tražili nekakve prečace u procesima ili rješenjima te je rezultat tome bolid koji je dobro uređen.

“Ponosni smo na izazove koji na čekaju, ali osjećamo se da smo dobro pripremljeni. Imamo solidan paket koji možemo graditi i nadograđivati kako sezona bude odmicala te imamo dva odlična vozača koji će napraviti promjene u utrkama.”

“U McLarenu, svi smo trkači – kratko i jasno.”

Izvor: GP1.hr