sport

Grosjean: Previše sam se udebljao za iduću sezonu

Vozač Haasa, Romain Grosjean vjeruje kako je uzeo nove regulacije težine vozača zdravo za gotovo.

U namjeri izjednačavanja razlike u težini između vozača, F1 je promijenila način računanja minimalne težine bolida i vozača.

Od početka iduće sezone, svaki vozač koji teži ispod 80kg će biti primoran voziti sa balastom u cockpitu čija je upravo namjena izjednačavanje težine sa ostalim vozačima.

Promjena regulacija znači da vozači više ne moraju biti na strogim dijetama te im se daje više slobode pri prikupljanju mišićne mase zato što ih neće dovesti u nepovoljan položaj naspram lakših vozača.

“Mislim da sam otišao predaleko sa svojom težinom. Nakon novosti o promjeni regulacija nisam si mogao pomoći, no bilo je dobro dok je trajalo. Sada se vraćam dijeti,” Našalio se Grosjean

“Sviđaju mi se promjene. ZARADIO sam mišiće, no mislim da su primorani nestati do prve utrke.”

Grosjeanov momčadski kolega, Kevin Magnussen objeručke prihvaća promjene regulacija no tvrdi kako mu nikada nije bilo teško održavati nisku težinu.

“Ne možete dobiti 10kg mišićne mase u pauzi između sezona, osim ako to činite na pogrešan način.”

“Dobili smo više slobode sa novim regulacijama, treninzi su postali intenzivniji za razliku od prošlogodišnjih te se osjećam puno sposobnijim. Zbog te činjenice se vrlo dobro osjećam,” Izjavio je Magnussen.

Izvor: GP1.hr