sport

U Renaultu očekuju da će testiranje u Barceloni biti ključ povratka pravog tempa

U taboru francuske momčadi nadaju se da će im ovotjedni test u Barceloni pomoći u namjeri da se trgnu nakon prilično slabog uvoda u sezonu.

Tvornički tim Renaulta očekivao je da će ove godine smanjiti zaostatak za TOP 3 momčadi te da će se udaljiti od sredine poretka. Nešto manjka sreće, incidenata i slabe pouzdanosti dovelo je do slabog i neočekivanog osmog mjesta u poretku konstruktora u ovom trenutku.

Šef momčadi Renaulta Cyril Abiteboul smatra da će ovotjedno testiranje biti vrlo važno u oporavku te da će pomoći u detaljnoj analizi područja u kojima se mogu poboljšati. Abiteboul je izjavio da je njegov tim platio cijenu šokantnog dvostrukog odustajanja u Bahreinu.

“Mislim da su nas raniji problemi s pouzdanošću poremetili u našim planovima. Nije lako kad se to dogodi tamo gdje radi tisuću ljudi”, rekao je Abiteboul.

“Drugi problem je što smo u nekim situacijama određene stvari trebali drukčije, sigurnije odraditi. Ovaj test je značajan iz razloga što trebamo procijeniti neke stvari koje smo modificirali na bolidu. Također, pokušat ćemo poboljšati performanse koje smo zanemarili radi problema s pouzdanošću.”

“Ako uspijemo iskoristiti podatke s prvih pet utrka i ovotjednog testa, uspjet ćemo stvoriti procjenu trenutne situacije, a potom ćemo imati jasan plan onoga što trebamo napraviti.”

Renault je na Veliku nagradu Španjolske došao s nadogradnjama na pogonskoj jedinici, koje su trebale poboljšati performanse i pouzdanost bolida. Međutim, pojavili su se problemi s gumama, a na to će inženjeri posvetiti dosta pažnje tijekom testiranja.

“Motor je manje-više na nivou na kojem je bio i na početku sezone. Ovog vikenda imali smo problema s gumama, ali mislim da nismo bili jedini.”

“To svakako nije izgovor. To će nam biti još jedan zadatak za testiranje. Generalno, stvari trebamo raditi drukčije jer dosadašnji pristup nije donio smanjenje zaostatka za top timovima. Iako je ovo dugoročni plan, određene korake moramo već sad poduzeti”, jasan je bio direktor Renaulta.

Izvor: GP1.hr