sport

Petak u Meksiku “jedan od najboljih” za Toro Rosso u 2019.

Vozači Toro Rossa imali su odličan petak na Velikoj nagradi Meksika. Na oba slobodna treninga i Daniil Kvjat i Pierre Gasly bili su u Top 10.

Posebno impresivni bili su rezultati spomenutih vozača na drugom slobodnom treningu, kad je Rus postavio šesto vrijeme, samo 0,177 sekundi iza Lewisa Hamiltona u Mercedesu. Gasly je bio odmah iza timskog kolege, iako je svoje najbolje vrijeme postavio na medium gumama.

“Mislim da je to bio odličan petak, vjerojatno jedan od najboljih. Imali smo dobar prvi trening, a na drugom smo bili snažni, posebno uzme li se u obzir da je najbolje vrijeme postavljeno na mediumu.”

“Imali smo mali problem s drugom komponentom guma, tako da nisam popravio vrijeme pri drugom izlasku, ali ukupno gledajući, bolid je bio brz. Još se možemo popraviti u nastavku vikenda, ali bio je to dobar petak”, izjavio je Gasly.

Daniil Kvjat uspio je svoje najbolje vrijeme postaviti na softu, ali svjestan je činjenice da na stazi Hermanos Rodriguez veliki izazov za vozače može biti potrošnja guma, a vidjeli smo i probleme s grainingom na mnogo primjera tijekom slobodnih treninga.

“Mislim da je ovo bilo u redu za slobodne treninge u petak. Bili smo prilično dobri. Imamo dobru podlogu, ali još moramo podesiti neke stvari. Uspio sam napraviti jedan pravi, brzi krug na softu. Osjećaj je bio dobar i nisam imao nekih problema. Naravno, na ovoj će stazi biti problem sačuvati gume za duže stintove pa to tek trebamo proanalizirati i vidjeti što se može napraviti kako bi trajale što duže”, rekao je Kvjat.

Čini se kako će medium gume biti omiljeni odabir za utrku, a treba vidjeti kakvu će taktiku primijeniti momci iz Toro Rossa. Brzinu imaju, ali moraju odvagnuti je li bolje ući u Q3 pa startati na softu ili možda ipak startati nešto niže u poretku, ali imati mogućnost odabira guma za start utrke.

“Uvijek želite startati na najboljoj mogućoj poziciji. Za vodeće timove, mislim da će biti vrlo jednostavno proći kroz Q2 na medium gumama. U našoj situaciji, to je dosta nezgodno i moramo tek vidjeti što ćemo napraviti. Bit će zanimljivo pratiti za što će se odlučiti različiti timovi”, najavljuje Gasly.

Toro Rosso je u poretku konstruktora samo šest bodova iza petoplasiranog Renaulta, a s ovakvom brzinom možda se nudi prilika i za anulirati tu prednost francuske momčadi.

Izvor: GP1.hr