sport

Verstappen: Pristup će biti sličan, pokušat ćemo pobijediti na svakoj utrci

Svjetsko prvenstvo Formule 1 za 2020. godinu vozačima donosi mnogo iznenađenja, noviteta i nepoznanica. Zbog pandemije koronavirusa na start sezone morali su čekati gotovo četiri mjeseca, a kad utrkivanje konačno krene, morat će se držati posebnih pravila i mjera. Zbog situacije ne znaju čak niti koliko će utrka voziti ove godine, ali Max Verstappen poručuje da to neće promijeniti njegov pristup.

Čelnici Formule 1 za sada su definirali održavanje prvih osam utrka sezone. One će se održati u šest europskih zemalja u periodu od 5. srpnja do 6. rujna, a odluku o tome što će biti nakon tog datuma trebali bi donijeti u narednih nekoliko tjedana.

Neki su vozači već isticali kako je potrebno promijeniti pristup zbog manjeg broja utrka i kako će eventualna odustajanja biti još mnogo skuplja nego u normalnim okolnostima, ali Max Verstappen kaže da neće značajnije mijenjati svoj stil vožnje.

“Bez obzira imamo li 22, osam ili koliko god utrka, nikad ne želite odustati. Uvijek želite najbolji mogući rezultat, a da pritom ne trebate ludo riskirati. Naravno, ako napravite pogrešku, ona će sada biti skuplja, ali tako je kako je. Mislim da će pristup biti sličan jer uvijek želite dobar rezultat, a nikako odustajanje”, izjavio je Nizozemac u najavi Velike nagrade Austrije.

Na protekla dva izdanja domaće Red Bullove utrke Maxa je išla karta. Upisao je dvije pobjede zaredom, a vlada generalno mišljenje kako bi baš on ove godine mogao biti glavni izazivač Lewisa Hamiltona u borbi za naslov. Ipak, Verstappen se ne zanosi činjenicom da se prve dvije utrke u novoj sezoni voze na Red Bull Ringu.

“Svaka godina je drukčija. Nema nikakvih garancija. Naravno, ono što se događalo ovdje prošlih godina je odlično, ali ja neću zbog toga doći ovdje uvjeren da će i ove godine biti tako dobro.”

“Posebno sada, pred nama je jedna drukčija sezona. Važno je krenuti, raditi na bolidu i da se ponovno počnem osjećati ugodno u njemu. Nadam se da mi za to neće trebati previše vremena pa ćemo vidjeti. Mi ćemo, naravno, pokušati pobijediti na svakoj utrci, ali u ovom trenutku je teško bilo što reći.”

Ono što Maxu ne ide na ruku je činjenica da zbog propisa vezanih uz suzbijanje pandemije nije mogao provesti niti dan u Red Bullovoj tvornici, a niti odraditi treninge u simulatoru. Njegov momčadski kolega, Alex Albon, prošlog je tjedna odradio kratku testnu vožnju, no Max nije mogao doći na Silverstone jer bi u tom slučaju prvo morao u dvotjednu izolaciju.

Dobra vijest za obojicu vozača Red Bulla su nadogradnje na njihovim bolidima, koje se odnose na aerodinamički paket, ali i na Hondine motore.

Izvor: GP1.hr