sport

Hamilton: Jesam li ili nisam spreman stati znat ću za otprilike osam mjeseci

Pitanja o Hamiltonovoj budućnosti ne nedostaje, konkretnih odgovora za sada nema. Lewis tvrdi da je silno uzbuđen zbog početka nove sezone, a odluke o svojoj budućnosti u F1 odgađa za kasniju fazu sezone.

Nakon što je Lewis Hamilton ove zime potpisao tek jednogodišnji ugovor s Mercedesom, često se postavlja pitanje hoće li to biti i posljednja sezona najtrofejnijeg vozača u povijesti sporta. Hoće li Lewis odnijeti svoju osmu titulu pa reći zbogom oktanskom cirkusu?

Govoreći uoči starta nove sezone, neposredno prije prve Velike nagrade u 2021. godini, aktualni prvak je još jednom naglasio svoju posvećenost sportu, a odluku o nastavku ili prekidu karijere ostavio za drugi dio ove godine.

“Iz trenutne pozicije u kojoj jesam, ne osjećam kao da je ovo kraj. Mislim da ovo izgleda kao da bi mogla biti najuzbudljivija sezona do sada. Imamo nove timove, imamo nove formate, a konkurencija bi trebala biti ujednačenija. Ne osjećam da sam na kraju, ali tek ću nakon sljedećih osam mjeseci ili tako negdje dokučiti jesam li ili nisam spreman stati. Osobno ne mislim da ću biti, ali nikad se ne zna.”

“Posve sam posvećen ovom sportu. Mislim da je ovaj sport na najboljoj poziciji u pogledu poteza koje povlačimo. Stvarno sam ponosan na ono što F1 čini i prepoznaje da ima odličnu platformu za rad diljem svijeta. Ja volim ono što radim i došao sam ovdje uzbuđen, kako nisam bio već dugo vremena”, rekao je Mercedesov šampion.

Ono što Hamiltona posebno veseli uoči nove sezone, tako barem kaže, je potencijalno ravnopravnija borba s Red Bullom u odnosu na ono što smo gledali prethodnih sezona.

Mercedes čak pokušava gurnuti Bikove u ulogu favorita, s obzirom na viđeno tijekom predsezonskih testiranja. Dosta je problema tada imala Hamiltonova momčad s bolidom W12, dok je Red Bullov RB16B izgledao prilično uvjerljivo. Rijetki za sada vjeruju tim Mercedesovim tvrdnjama o zaostatku za Red Bullom, no vidjet ćemo što nosi prvi vikend sezone i kakav je doista odnos snaga između dviju najboljih ekipa.

“Za nas kao momčad to je izuzetno uzbudljivo. Trenutno nismo najbrži i pitanja su kako ćemo zajedno raditi, kako ćemo se ujediniti da bismo došli tamo gdje želimo biti?”

“Mogu vam reći da mene silno veseli taj izazov što ćemo ponovno vidjeti neke od drugih timova blizu. Mislim da će to biti odlično za navijače, ali volim i tu suradnju s dečkima i djevojkama u mom timu kad pokušavamo postići naš zajednički cilj.”

Ono što je zanimljivo, uzevši u obzir broj Hamiltonovih pobjeda, tijekom svoje 14-godišnje karijere samo je dvaput pobijedio na otvaranju sezone. Prvi izlazak na stazu na ovogodišnjoj F1 premijeri Hamilton i društvo imat će u petak u 12:30 po hrvatskom vremenu.

Izvor: GP1.hr