sport

Krivi odabir guma koštao je Gaslya dobrog plasmana

Na Velikoj nagradi Emilie Romagne samo su četiri vozača odlučila startati na wet gumama; među njima i Pierre Gasly koji je utrku započeo s vrlo dobrog petog mjesta. Ipak, riskantna taktika nije urodila plodom te je Gasly utrku završio tek na sedmoj poziciji i to nakon što je bio promaknut za jedno mjesto zbog Strollovog nepravilnog prestizanja.

Nakon tih događaja, Gasly je komentirao: “Moram još jednom pogledati utrku. Očito je kako se puno toga dogodilo od starta, bilo nam je teško. Čekajući da se staza osuši, shvatili smo da smo zeznuli stvar. U početku smo imali problema, no nakon ponovnog starta, imali smo nekoliko uspješnih duela te smo na kraju uspjeli skupiti par bodova. Moramo još jednom detaljno provjeriti što smo mogli učiniti bolje jer ova nedjelja nije bila baš bajna za nas.”

Gasly se uspio plasirati na osmo mjesto, a tome je također doprinijelo sudaranje Bottasa i Russella te prelazak na medium gume nakon restarta u 35. krugu. Uz to, nakon dodijeljene kazne Lanceu Strollu zbog nepravilnog preticanja, Francuz je promaknut na sedmo mjesto.

Pierre Gasly osvrnuo se na provedenu taktiku: “Odluka da počnemo na wet gumama bila je zajednička. Ja sam se složio s time jednako kao i tim, smatrali smo da bismo trebali pokušati. Na kraju je ispalo da smo se jedini iz vrha odlučili za kišne gume, a gripa gotovo da i nije bilo.”

Gasly ipak nije bio jedini koji je primijenio ovu metodu. Oba Haasova vozača i Esteban Ocon započeli su utrku na istim gumama, no nije to ni njima donijelo određenu korist.

“U jednom smo trenutku čak bili i zadnji. Startavši s petog mjesta, to sigurno nismo očekivali. Mislim da sam na ponovnom startu bio 14., a u nastavku utrke uspio sam iskoristiti snagu bolida te vožnju po suhom koja me je i dovela do osmog mjesta. Bez obzira na to, iza nas nije dobro poslijepodne”, izjavio je Gasly.

Gasly je talijanskoj momčadi bio jedina nada za skupljanje bodova zbog kasnog izlijetanja Yukija Tsunode koji je utrku ionako započeo sa zadnjeg mjesta. Alpha Tauri je trenutačno peti tim u poretku konstruktora, samo tri boda ispred Aston Martina.

Sljedeća je postaja Velika nagrada Portugala. Gasly je prošle sezone tamo završio na zadovoljavajućem petom mjestu, a sudeći po performansama bolida ove godine, mogućnost višeg plasmana, pa čak i podija, nije isključena.

Objava Krivi odabir guma koštao je Gaslya dobrog plasmana pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr