sport

Perez: Hulkenberg je najjači momčadski kolega kojeg sam imao

Sergio Perez i Nico Hulkenberg, Force India media

Vozač Force Indije Sergio Perez rekao je da njegov momčadski kolega Nico Hulkenberg ove sezone izvlači najbolje iz njega. Oba vozača imala su dobru unutarmomčadsku borbu ali i rezultate u prvoj polovici 2014. što je Force Indiji pomoglo da u ljetnu stanku uđu na petoj poziciji u poretku konstruktora s 98 osvojenih bodova. Perez je za momčad iz Silverstonea na VN Bahreina osvojio prvo postolje nakon 5 godina a prethodno je vozio s Kamuijem Kobayashijem u Sauberu i bivšim svjetskim prvakom Jensonom Buttonom u McLarenu.

“Nico je definitivno najjači momčadski kolega kojeg sam imao u Formuli 1. On je kompletan vozač. Zahvaljujući njemu izvukao sam ono najbolje iz sebe. Vrlo sam sretan što imam momčadskog kolegu poput njega koji me pritišće a vjerujem da i ja to činim njemu. Imamo dobar odnos i dobro radimo zajedno. Činimo odličan posao za ekipu koja je sretna pa mislim da će najbolje tek doći”, rekao je Perez.

Hulkenberg, koji je u svim utrkama osim u zadnjoj osvajao bodove, trenutno ima 40 bodova više od Pereza koji nije startao u Maleziji te je odustao pred kraj utrke u Kanadi. Na zadnjoj utrci, VN Mađarske, oba vozača su odustala te je momčad Force Indije tako prvi puta ove sezone ostala bez bodova.

Izvor: GP1.hr