sport

Zhou se zahvalio osoblju na Silverstoneu i najavio dolazak na VN Austrije

🇨🇳

Vozač Alfa Romea Zhou Guanyu zahvalio je medicinskom osoblju i redarima na stazi Silverstone nakon teškog incidenta u prvom krugu utrke za Veliku nagradu Velike Britanije.

Kineski vozač, koji vozi svoju debitantsku sezonu u Formuli 1, na VN Velike Britanije ostvario je najbolji kvalifikacijski plasman u karijeri i utrku započeo s devete pozicije na gridu. Zhou se pri ulasku u prvi zavoj na Silverstoneu zatekao u nesreći u kojoj su sudjelovali Pierre Gasly i George Russell.

Posljedica kontakta jest da se bolid Alfe Romeo okrenuo naglavačke i putem šljunčane zone izlijetanja otklizao u ogradu iza zaštitnih barijera.

Nakon što je izvučen iz vrlo oštećenog bolida, Zhou je odvezen u zdravstveni centar gdje je proglašen sposobnim te nije zadržan na daljnjem medicinskom promatranju.

“Bila je to velika nesreća i drago mi je da sam dobro. Redari i liječnički tim na stazi su bili fantastični sa svojim brzim djelovanjem, a također svoju zahvalnost dugujem i FIA-i te Formuli 1 za sav posao koji su učinili i koji nastavljaju činiti kako bi poboljšali sigurnost naših bolida.”

Zhou Guanyu

Javio se i na Instagramu

Zhou se u ponedjeljak nakon utrke, objavom na Instagramu zahvalio medicinskom osoblju i redarima na stazi. Vozač je tom prilikom otkrio svoje namjere da se što prije vrati na stazu, a to bi moglo biti već ovog vikenda na VN Austrije.

“Pozdrav svima! Hvala svima na lijepim porukama. Želim zahvaliti redarima i medicinskom timu na Silverstoneu, bili su stvarno fantastični.“

“Halo me danas spasio. To pokazuje da svaki korak koji je poduzet u svrhu poboljšanja naših bolida ima stvarne, vrijedne rezultate. Željniji sam nego ikad vratiti se na pravi put i raditi ono što volim; Vidimo se u Austriji.“, poručio je Zhou putem društvenih mreža.

Zhou Guanyu

Objava Zhou se zahvalio osoblju na Silverstoneu i najavio dolazak na VN Austrije pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Izvor: GP1.hr