O nama

Dario SarovicZašto naziv Auto FM? “Auto” sigurno ne moramo prevađati, a ako malo razmislite niti “FM”. Svijet automobila u radijskoj formi, bila je zamisao, ali i izazov. Naime, kako slušatelju približiti automobil, kako ispričati priču o proizvodu o kojem je navikao čitati ili ga gledati na televiziji, bilo je tada, u fazi stvaranja, glavno pitanje i kao što rekoh izazov. Trebalo je prilagoditi način pisanja testova automobila, ispričati kratku priču, prenijeti slušatelju vlastiti doživljaj…, zainteresirati ga za vozilo i potaknuti na razmišljanje.
Danas, 10 radijskih sezona kasnije, kada je forma odavno prihvaćena, slušanost odavno postignuta, u vrijeme novih tehnologija koje korigiraju i oblikuju način života, stvaranje web stranice koja se automatski prilagođava veličini ekrana Vašeg stolnog, prijenosnog ili “tablet” računala, odnosno mobitela, je logičan evolucijski korak. To je i novi izazov, jer u vrijeme kada je “sve” ionako već objavljeno, nije jednostavno stvoriti web stranice koje će biti nešto drukčije, a samim time publici zanimljivije.
Gledajući razne “portale” sličnog sadržaja, od kojih mnogi izgledaju poput pretrpanog prtljažnog prostora automobila obitelji koja odlazi na godišnji odmor, odlučio sam se za jednostavniju, pregledniju, ali jednako sadržajnu formu. Mjesto na internetu koje ćete rado posjetiti i, nadam se, voljeti onoliko koliko volite automobile, motore i tko zna što mi još padne na pamet pa ovdje objavim.

Hvala na 10 godina slušanja!

Dario Liberati
autor i urednik

Zagreb, 1. rujna 2013.

Povijest:
2004. na zagrebačkom radiju “Plavi 9”, Dario Liberati, radijski urednik i voditelj te auto novinar i TV spiker, pokreće tjednu auto emisiju
2005. emisija mijenja ime u “Auto FM” i započinje emitiranje na 2. programu hrvatskog radija “HRT – HR2”
2008. “Auto FM” web stranica dobiva blagi redizajn
2013. “Auto FM” dobiva novi logo, a web stranica mijenja dizajn i formu te prelazi iz pratećeg sadržaja radijskoj emisiji u centralno mjesto informiranja, s daleko bogatijim sadržajem