Vijesti

1208 x 911

Porsche klub Velike Britanije planirao je u nedjelju 28. srpnja ove godine okupiti 911 komada legendarnog kupea, povodom proslave pedesete godišnjice modela, na stazi u Silverstoneu, no oboren je svjetski rekord i pojavilo se čak 1.208 911-ica.

Bila je to spektakularna parada, od koje je svakom posjetitelju zastao dah, a srce ubrzalo ritam. Senzacionalan spektakl imao je i humanitaran karakter. Naime, skupljen je novac za udrugu borbe protiv raka “Hope for Tomorrow”. Ovu humanitarnu akciju predvodile su poznate Porscheove osobe, a priključilo se mnoštvo od više desetaka tisuća posjetitelja.

Ovo je bila prava proslava, dostojna značaja i karizme Porschea 911. U vožnji stazom, mogle su se vidjeti gotovo sve inačice ovog automobila, od Carrere, preko RS-a, RSR-a, GT-a, Speedster-a, Targe, do raznih Turbo inačica.

“Naravno da 911 ima poseban značaj u mom životu. Obzirom da se radi o dizajnu moga oca, uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Član je obitelji kroz sve generacije 911-ice i ponosan sam što ovdje, na ovom prekrasnom događaju, mogu predstavljati obitelj Porsche. Mislim da je imati ovih 1200 automobila na stazi pobudilo pažnju koju 911 zaslužuje na svoj pedeseti rođendan. Ne mogu dovoljno zahvaliti Porsche klubu Velike Britanije što je to učinio mogućim.”, izjavio je Mark Porsche.