sport

Daniel Ricciardo vjeruje da on i Renault uzaludno traže savršeni set-up tijekom trkaćih vikenda.

Nakon što su u posljednjoj fazi VN Bahreina zbog problema s bolidom odustali i Nico Hulkenberg i Daniel Ricciardo, francuska ekipa se bacila na istragu iz koje je proizašao zaključak – da Renault pretjeruje u traženju prostora za napredak.

“Imali smo vremena sjesti i popričati s inženjerima zbog Pirelljevog testiranja. Zaključak je bio da pokušavamo napraviti previše.”

“Pokušavam se uklopiti i inženjeri daju sve od sebe da postignemo dobru suradnju. Možda se svi mi pravimo na trenutke previše pametno.”

“Za sada nam treba osnovniji pristup, trebamo raditi ono što možemo, i to treba raditi dobro. Kada se svi ugodno osjećamo i bolje zajedno radimo će doći bolja vremena,” rekao je Ricciardo.

Ricciardo kaže da bi standardni set-up ubrzao njegovu prilagodbu i da ga za sada najviše muči upravljanje.

“Mislim da ću tako biti konstantniji tijekom vikenda. Jednostavne stvari čine veliku razliku – radije bih da imam bolid koji mi paše nego da cijelo vrijeme tražim savršene postavke,” nastavio je

“Volio bih reći da sam sposoban brzo se prilagoditi i shvatiti stvari, ali je realnost da sam u ovome trenutku bolji u ugodnom i konstantnom bolidu.”

Ricciardo je također porekao pitanja novinara o tome da li postaje frustriran zbog već drugog razočaravajućeg vikenda.

“Radi se o tome da pronađemo što funkcionira najbolje. To može biti frustrirajuće, ali ja osobno vidim uzbuđenje u tome.”

“Prošle su samo dvije utrke a ljudi se već pitaju ‘Da li se muči? Je li mu teško?’. Iskreno, to me zabavlja. Ne želim ljudima ništa dokazivat jer u kratkom vremenu nisu zaboravili kako znam voziti. Doći će i naše vrijeme,” završio je.

Izvor: GP1.hr