sport

Abiteboul: Ocon mora prihvatiti da mu je Ricciardo mjerilo

U dosadašnjem dijelu sezone Daniel Ricciardo bio je mnogo uspješniji od svog momčadskog kolege Estebana Ocona, a šef Renaultove momčadi izjavio je da Francuz mora prihvatiti Australčevu kvalitetu i postaviti si realistične ciljeve.

Esteban Ocon vratio se ove godine u Formulu 1 nakon jednosezonske stanke, a nakon prvih devet utrka može se reći kako taj njegov povratak baš i ne ide glatko. Uspređujući dvojicu Renaultovih vozača, evidentna je prednost na strani Daniela Ricciarda.

Australac u kvalifikacijama ima 8-1, izgubio je od timskog kolege tek u kišnim kvalifikacijama za drugu utrku na Red Bull Ringu. Također, bodovni učinak otkriva veliku razliku u nedjeljnim nastupima. Ricciardo je do sada osvojio 53, a Ocon 30 bodova.

“Daniel je vrlo kvalitetan vozač. To ne treba nikome objašnjavati. Postao je čak i jači ove godine jer je naš bolid bolji, a poboljšao je i suradnju s inženjerima. Stražnji dio našeg bolida je stabilniji i to mu daje više samopouzdanja”, objašnjava Cyril Abiteboul pa povlači paralelu s drugim vozačem momčadi.

“Esteban se polako vraća nakon jednogodišnje stanke, ali nije toliko daleko od Daniela kao što se čini. Mora prihvatiti da mu je Daniel mjerilo i mora si postaviti realistične ciljeve.”

“Napravio je pogrešku u kvalifikacijama u Mugellu, ali to mu je oprošteno. Pokazao mi je tada da napada, da želi više. Draže mi je to, nego da vozač jednostavno prihvati status quo i timsku hijerarhiju. Mislim da će na kraju sezone biti nekih vrućih dvoboja između naših vozača”, kaže šef Renaultove momčadi.

Njihovi se dvoboji, ako ih bude, neće prenijeti na sljedeću sezonu. Ricciardo odlazi u McLaren, a Oconu će novi izazov biti dvostruki prvak svijeta Fernando Alonso. Inače, Španjolac je ovoga tjedna posjetio Renaultovu tvornicu u Enstoneu i započeo s pripremama za svoj povratak u Formulu 1.

Suited and booted, back to Enstone to meet our engineering team!! Welcome back @alo_oficial, let’s get 2021 prep underway, shall we?#RSspirit pic.twitter.com/OXWFGYdywX

— Renault F1 Team (@RenaultF1Team) September 21, 2020

Izvor: GP1.hr