sport

Abiteboul: Red Bull će se boriti za naslov u 2017.

Renaultov izvršni direktor, Cyril Abiteboul, uvjeren je da će se momčad Red Bulla koja koristi Renaultove motore, boriti za naslov prvaka ove sezone.

Ovo je hrabra izjava Renaultovog šefa, jer se Renaultovi motori nisu pokazali kao najpouzdaniji tijekom predsezonskog testiranja u Barceloni. Tako su Red Bull i Toro Rosso, koji su se ove godine vratili Renaultovim motorima, imali niz problema sa svojim pogonskim jedinicama tijekom testiranja.

”Naravno da će se Red Bull boriti za naslov ove sezone, to je očigledno. Mi to znamo i učinit ćemo sve što možemo da im omogućimo naslov svjetskog prvaka. Moramo početi od toga da poboljšamo pouzdanost naših motora,” rekao je Abiteboul.

Toro Rossov šef, Franz Tost, kaže kako je njihov najveći problem upravo pouzdanost motora. Međutim, Abiteboul hvali novi Renaultov motor za koji kaže da je ispunio sva njihova očekivanja, pa čak i nadmašio njihove ciljeve.

”Moramo se fokusirati na pouzdanost pogonskih jedinica svakako, ali moramo obratiti pažnju i na ERS. Ispunili smo naše ciljeve koje smo si postavili s obzirom da imamo potpuno novu arhitekturu motora. Očekivali smo da ćemo imati određenih problema i kvarova, to je normalno. Kada nadvladamo te poteškoće, performanse će se značajno poboljšati,” dodao je Renaultov šef.

Izvor: GP1.hr