sport

Alesi: Kladio bih se na Ferrari u Kini

Bivši vozač Ferrarija, Jean Alesi, kaže da će Ferrari biti vrlo brz na sljedećoj utrci VN Kine te da će zadržati pobjednički momentum. Francuz, koji se utrkivao za Ferrari pet sezona, vjeruje da su teški dani za talijansku momčad iza njih.

”Dolazak ovih novih pravila bio je nejasan. Postojalo je tisuću nagađanja što će napraviti Mercedes i Red Bull.

”Ali nakon Australije, očekujem da će Ferrari nastaviti i potvrditi svoju formu u Kini. Lakoća kojom je Sebastian Vettel mogao pratiti Lewisa Hamiltona je nevjerojatna, dok Hamilton nije imao šanse pratiti Nijemca. Kada je bolid dobar od samog početka puno je lakše razvijati se,” rekao je Alesi.

Mnogi još uvijek nisu sigurni može li momčad Ferrarija nastaviti ovako i u nadolazećim utrkama. Flavio Briatore nije bio impresioniran pobjedom talijanske momčadi, te kaže kako trebati pričekati još nekoliko utrka kako bi vidjeli pravo stanje.

”Neke stvari bit će jasnije nakon Kine.”

”Pobjeda Ferrarija je bila odlična stvar za sezonu, ali Melbourne je posebna staza koja ne otkriva puno. Očekujem velike stvari od Red Bulla i Mercedesa. U idealnom scenariju imati ćemo tri momčadi u borbi za naslov svjetskog prvaka,” rekao je Talijan.

Izvor: GP1.hr