Vijesti

Alfa Romeo Giulietta i MiTo za 2014.

Novi modeli Giulietta i MiTo za 2014.godinu, u svojim klasama odražavaju prave vrijednosti ove marke: talijanski stil, performanse i inženjersku izvrsnost za osiguravanje maksimalnog užitka u vožnji u potpunoj sigurnosti. Alfa Romeo automobili su uvijek bili posvećeni onima koji očekuju značajke koje nadilaze koncept “korisnog prijevoznog sredstva” kako bi prešle u područje potpunog “uzbuđenja”.

Sve to je zaokruženo jednom Alfa Romeo riječju: strast. Ovo je kreativna snaga koja je svaki dan vodila dizajnere i inženjere više od stoljeća. To je jednaka strast koja potiče bezbrojne zaljubljenike u cijelom svijetu, od Južne Afrike i Japana, do Šri Lanke i Argentine. U svijetu postoji više od 350 Alfa Romeo klubova i 1 milijun zaljubljenika, registriranih na Alfa Romeovoj Facebook stranici.

Ove brojke potvrđuju stvarnu i podijeljenu strast koja proizlazi iz izuzetnog tehnološkog i ljudskog naslijeđa, naslijeđa koje je doprinijelo nastanku nekih od najvažnijih događaja u automobilskoj povijesti, te koje se ponovo definira sa svakim predstavljanjem novog modela. Modeli Giulietta i MiTo za modelsku godinu 2014.sigurno nisu iznimka.

Giulietta je dovela marku Alfa Romeo u vodstvo u važnom segmentu Europskog tržišta, dokazujući da “snažno” može također biti “učinkovito”, da “elegantno” može biti “udobno” i da “kompaktno” može biti i “zabavno”. Tome u prilog idu 22 osvojene nagrade i do danas prodanih 224.000 komada.

MiTo je također s oduševljenjem primljen u javnosti, a pogotovo od strane nove generacije Alfista, mlađih kupaca, koji su u mogućnosti ispuniti svoj san: kupiti sportski i siguran automobil prepoznatljivog stila i tehnoloških inovacija po prihvatljivoj cijeni. U isto vrijeme, fokus na uštedu goriva i smanjenje emisija, plus dinamičke kvalitete i kompaktne dimenzije, učinili su model MiTo privlačnim za starije kupce kojima se svidio downsizing trend.

Nove interpretacije modela Giulietta i MiTo potvrđuju “Alfa Romeo strast” koju je jedan od najvećih dizajnera ove marke, Orazio Satta Puglia, objasnio na slijedeći način: “Alfa Romeo je više od tvornice. Njeni proizvodi su više od konvencionalnih automobila. Entuzijazam prema prijevoznim sredstvima je vrsta bolesti. To je način života, vrlo poseban način osmišljavanja motornog vozila. Nešto što se opire konvencijama. Njeni elementi su kao iracionalni dijelovi ljudskog duha, koji se ne mogu objasniti logikom.”

Alfa Romeo Giulietta, modelska godina 2014.

Kako bi zadržala važu ulogu u svom segmentu, nova Alfa Romeo Giulietta za 2014.godinu, nudi bitne inovacije, počevši od novog 2.0 JTDM 2 motora snage 150 KS zajedno s drugom generacijom MultiJet sustava ubrizgavanja. Motor je također opremljen s turbo punjačom male inercije, čija učinkovitost i brzi odziv omogućuju postizanja najvišeg okretnog momenta u segmentu pri jako niskom broju okretaja: 380 Nm pri 1750 okr/min. S ovim motorom, novi model postiže vrhunske performanse, uz maksimalnu brzinu od 210 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,8 sekundi. Sve to uz vrlo nisku potrošnju goriva i emisije: potrošnja goriva u kombiniranom ciklusu vožnje iznosi 4,2 litre na 100 km, a CO2 emisije samo 110 g/km.

Čak je i stil nadopunjen s novom prednjom maskom, kromiranim obrubima svjetala za maglu i novim 16”, 17” i 18” naplatcima. Ponuda boja je sada veća uz tri nove boje karoserije: Moonlight Pearl, Anodizzato Blue i Bronze. Također, novosti se mogu pronaći i u unutrašnjosti, kao što su redizajnirano kolo upravljača, presvlake sjedala i umetci prednje ploče, obloga vrata i kvake. Novi model Giulietta također nudi više tehnoloških značajki, kao što su Uconnect multimedijski sustav s 5” ili 6,5” dodirnim zaslonom, integriranim u prednju ploču. Obje izvedbe uključuju Bluetooth sučelje, audio i USB priključak i sustav glasovnih naredbi. Uz to, 6,5” sustav uključuje satelitsku navigaciju s trodimenzionalnim zemljovidima, progresivno navođenje i funkciju glasovnog unosa odredišta u jednom potezu. Oba sustava su razvijena u suradnji s prvoklasnim partnerima: tvrtkama Harman i Here Auto za sustav UConnect 6,5” i tvrtkom Continental za sustav UConnect 5”.

Ovisno o tržištu, novi model Giulietta za 2014. godinu prodavati će se u 5 paketa opreme – Impression, Progression, Distinctive, Exclusive i Quadrifoglio Verde – i 7 motora: benzinski 1,4 TB 105 KS, 1.4 TB 120 KS, 1750 TBi 235 KS i 1.4 TB 170 KS (također uz Alfa TCT automatskim mjenjač) i turbo dizelski 1.6 JTDM 105 KS, 2.0 JTDM 170 KS i novi 2.0 JTDM 2 150 KS. Ovu ponudu nadopunjuje motor s pogonom na dvije vrste goriva (LPG i benzin) 1.4 TB 120 KS, uzbudljiva koncentracija snage i tehnologije, koja kombinira vrhunske performanse i ekološke značajke, te niske troškove uporabe.

Alfa Romeo MiTo, modelska godina 2014.

Model MiTO za 2014. godinu, pojačava svoj tehnološki imidž uz istovremeno zadržavanje konsolidiranog imidža sportskog kompakta, sposobnog osvojiti srca vozača, koji vole talijanski stil i tehnološku izvrsnost radi užitka vožnje u potpunoj sigurnosti. Vanjština se može pohvaliti novom kromiranom prednjom maskom, tonom Anthracite sive boje i ispoliranim obrubom prednjih svjetala. Unutrašnjost je sada još više profinjena uz nove četiri opcije presvlaka sjedala i tri potpuno nove izvedbe prednje ploče sa specifičnim oblogama u skladu s izvedbom modela.

Inovacije se također mogu pronaći u motorima, uz novi 0.9 Turbo TwinAir 105 KS motor koji sa ističe svojom agilnom osobnošću – 105 KS (72 kW) pri 5500 okr/min i maksimalni okretni moment od 145 Nm pri 2000 okr/min – te niskom potrošnjom goriva i niskim CO2 emisijama. To mu osigurava uočljive performanse, maksimalnu brzinu od 184 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 11,4 sekunde. A nemojmo zaboraviti njegovu specifičnu snagu od skoro 120 KS/litri obujma, što je vrijednost usporediva sa puno više sportskim motorima.

Nadalje, u modelu MiTo za 2014.godinu, svoju premijeru će doživjeti Continentalov sustav s 5” dodirnim zaslonom u boji, koji je također dostupan s TomTom navigacijskim sustavom. Sve što morate učiniti je dodirnuti zaslon, kako bi skinuli i slušali pravu glazbu i putovali u rock ritmu. Nije slučajno da je ovaj model od 2008. igrao glavu ulogu u komunikacijskim kampanjama ove marke, kao što su koncerti, izložbe i druga glazbena događanja.

Ovisno o tržištu, model za 2014.godinu biti će dostupan u 5 paketa opreme (Impression, Progression, Distinctive, Superbike i Quadrifoglio Verde), 10 boja karoserije i s 10 različitih izvedbi naplataka. Ovisno o izvedbi, kupci mogu birati iz široke ponude štedljivih, pouzdanih i ekološki prihvatljivih motora: 1.4 70 KS, 1.4 78 KS, 170 KS snažan 1.4 MultiAir turbo benzinski s “Alfa TCT” mjenjačem, 0.9 Turbo TwinAir 105 KS, te turbo dizelski 1.3 JTDM 85 KS, 1.6 JTDM 120 KS i 1.4 LPG Turbo sa 120 KS.