sport

Alonso: Ferrari još uvijek čeka Mattiaccija

Fernando Alonso, izvor: Ferrari media

Fernando Alonso kaže da Ferrari još uvijek čeka bolje dane dolaskom Marca Mattiaccija s obzirom na to da se novi šef momčadi prilagođava životu u Maranellu. Ferrarijev vozač je već rekao da se promjene neće dogoditi preko noći ali ipak misli da Ferrari može napredovati čim se Mattiacci uhoda u novom poslu.

“Već sam rekao u Barceloni, nije se puno toga promijenilo. To se neće dogoditi brzo. On još uvijek uči o ključnim mjestima u timu i okolini Formule 1 te trkaćim vikendima, a i u tvornici ima dosta toga za naučiti kako bi se dobilo neko iskustvo za donošenje odluka koje trenutno neće donijeti. Mi vozači, mehaničari i inženjeri imamo sastanke u isto vrijeme, treninge u isto vrijeme tako da ne vidimo neku veliku razliku. Kao što sam rekao, ne treba očekivati promjene u prvih mjesec dana jer on još nema iskustva.”

Alonso priznaje da je ohrabren činjenicom da bi Monako mogao sakriti mane Ferrarija i omogućiti vozačima da ostvarivanje dobrog rezultata bude isključivo u njihovim rukama.

“Bolid je težak za voziti. Dolazimo na posebnu stazu jedinstvenog izgleda tako da ćemo vidjeti koji će tim ovdje najbolje prilagoditi bolid. Ovdje ne morate imati nikakve nadogradnje a svejedno možete dobiti pola sekunde ili sedam desetinki ako imate povjerenja u bolid, a s dobrim setupom i dobrom pripremom može biti još bolje.”

Izvor: GP1.hr