sport

Alonso: Hondin motor jedini problem McLarena

McLarenov vozač, Fernando Alonso, kaže kako novi Hondin motor nije pouzdan i nema snage. Ističe da je Hondin motor na ravnici sporiji oko 30 km/h od ostalih rivala.

McLarenu je ovo treća godina suradnje s Hondom i kako se čini nema pomaka na bolje. Alonso je završio 12. na današnjem predsezonskom testu, te je odvozio samo 46 krugova. Španjolac kaže kako je šasija dobra i da bolid izvrsno reagira, ali nedostaje snage motora.

”Ne možemo točno reći u kakvom je stanju šasija jer ne pritišćemo jako, jednostavno motor nema snage. Međutim, šasija je sasvim u redu, bolid reagira odlično. Sretan sam s balansom bolida, sretan sam kako mogu napasti zavoj i uživam u vožnji ovog bolida.”

”Naš najveći problem je pogonska jedinica. Nema pouzdanosti, nema snage. Mislim da smo sporiji oko 30 km/h na svakoj ravnici. Teško je kada ste toliko sporiji na ravnici, sve se čini odlično, ali kada dođete do određene brzine ne znate što će se dogoditi,” rekao je Španjolac.

Fernando je dodao da očekuje velike reakcije iz momčadi McLarena. Ostalo je još samo dva dana predsezonskog testiranja do prve utrke sezone VN Australije u Melbourneu.

”Kada pomislite na McLaren kao rivala imate veliki respekt prema njima, jer znate koliko je to velika momčad i koliko brzo mogu srediti stvari. Moramo ostati ujedinjeni i raditi zajedno. Definitivno očekujem brzu reakciju McLarena da riješe ovaj problem,” dodao je Alonso.

Izvor: GP1.hr