sport

Alonso nagovijestio budućnost nakon Formule 1

McLarenov vozač, Fernando Alonso, nagovijestio je da bi nakon karijere u Formuli 1 mogao voziti utrke izdržljivosti s Porscheom u FIA World Endurance Championshipu (WEC).

Alonso je do sada odradio 272 utrke u Formuli 1, a debitirao je 2001. godine u Minardiju. Nakon toga, dva puta je osvojio svjetsko prvenstvo s Renaultom, da bi 2008. godine prešao u McLaren. Već iduće godine vraća se u francusku momčad, a onda 2010. prelazi u Ferrari s kojim nije uspio uzeti naslov prvaka. Prošle sezone ispunio je svoj dječački san i postao dio projekta McLaren Honde.

Španjolac je tokom svoje F1 karijere bio povezivan s nekim utrkama u WEC-u, a često je i javno govorio o svojoj želji da sudjeluje u 24-satnoj utrci Le Mansa.

Tamo je i mahao zastavom na startu 2014., a imao je i dogovor da se utrkuje s Porscheom prošle godine, međutim, Honda je blokirala takav pokušaj.

No, sada je Španjolac dao najveći nagovještaj što će raditi kada jednog dana napusti Formulu 1. Alonso je dao izjavu u sklopu kratkog videozapisa Marka Webbera koji se oprašta od trkaće karijere.

“Imao si fantastičnu karijeru i sav uspjeh s Porscheom. Nisi me čekao. Bilo bi lijepo, ali mislim da ćeš biti negdje tamo i imat ću puno pitanja za tebe kada se pridružim toj avanturi. Dobar si čovjek i želim ti najbolje od sveg srca,” rekao je Alonso.

Alonsov ugovor s McLarenom ističe na kraju iduće sezone i već nekoliko puta je jasno dao do znanja da njegova budućnost u Formuli 1 ovisi o novim pravilima.

Izvor: GP1.hr