sport

Alonso: Novi bolidi su vrlo brzi, ali nedostaje zvuk

McLarenov Fernando Alonso, kaže kako su novi bolidi vratili onaj faktor spektakularnosti u Formulu 1. Iako je frustriran novim problemima Honde, Španjolac je pohvalio napredak koji su omogućili nova tehnička pravila za ovu sezonu.

Alonso je imao samo riječi hvale za nove bolide, za koje kaže kako izgledaju i voze spektakularno kao što bi i trebali. Dodaje i da su nove, veće i šire gume odlična stvar za F1, jer pružaju veću količinu gripa u odnosu na one prošlogodišnje. Međutim, Fernando kaže da još samo nedostaje onaj stari zvuk koji su proizvodili zaglušujući V10 motori.

”Bolidi su opet nevjerojatno zabavni za vožnju. Mislim da će se navijačima posebno sviđati kada bolidi sa velikim brzinama ulaze u zavoj. Jedino što sada nedostaje je onaj zvuk starih V10 motora koji je DNA ovoga sporta, ali mislim da to više nećemo čuti na utrkama F1.”

”Sport je u vrlo dobroj poziciji, razvija se u pravom smjeru i još uvijek je puno godina pred nama što se tiče zabave i uzbuđenja. Čitao sam nešto o mogućim promjenama DRS zona, tako da svi rade u istom pravcu da učinimo F1 što uzbudljivijom i to mi je drago,” rekao je Alonso.

Španjolac isto tako dodaje da uživa vozeći nove bolide jer su puno veći izazov za vožnju. Ističe da novi bolidi izvlače najbolje iz vozača koji mora biti fizički sto posto spreman.

”Bolidi su definitivno teži za vožnju. Kada vam bolid malo pobjegne, pogotovo zadnji dio, vrlo je teško vratiti ga jer su brzine u zavoju nevjerojatno velike. Sada imaš otprilike oko pola sekunde za reakciju, dok si prošle godine imao i četiri sekunde, mogao si i kavu popiti u prošlodišnjim bolidima!”

”Vrlo sam sretan što su brzine u zavojima puno veće. Sada smo puno brži od Formule 2 i Super Formule Japan, što smatram da je vrlo bitno za imidž F1,” dodao je Fernando.

Izvor: GP1.hr