sport

Alonso: Očekivanja McLarena su veća nego ikad

McLaren i Fernando Alonso traže ove sezone pomak te žele napokon biti konkurentni nakon tri godine muke i neuspjeha s Hondom. Španjolac priznaje kako su očekivanja momčadi veća nego ikad prije jer je ispred njih možda najvažnija sezona u njihovoj povijesti.

“Bit ćemo daleko konkurentniji. Koliko točno, ne znam. Ono što sigurno mogu reći da su očekivanja veća nego nikad gledajući unazad ove tri godine.”

“Atmosfera u tvornici je pozitivnija i svatko je predan i odlučan dati onoliko koliko može i izvan tih granica. Sve što želimo je to da budemo što konkurentniji.”

S druge strane, dvostruki svjetski prvak je oprezan.

“Prošle godine se očekivalo kako će Red Bull biti jači zbog promjena pravila, ali su na početku imali slab start. Max je morao odustati prvih nekoliko utrka, te su tako imali puno manje završenih krugova od nas kroz godinu.”

“To je veliki udarac za sve one koji su imali velika očekivanja u Red Bullu. Često imate očekivanja da je bolid dobar, ali ako startaš loše, to je jako težak udarac te zbog toga ne možete ništa predvidjeti,” zaključio je Španjolac.

Izvor: GP1.hr