sport

Alonso: Osvojit ću još jednu titulu, a onda idem u WEC

McLarenov vozač, Fernando Alonso, rekao je da će osvojiti svoju treću titulu prvaka u Formuli 1 prije nego ode u WEC seriju utrkivanja.

Kada se Mark Webber povukao iz utrkivanja na kraju ove sezone, Alonso je u svojoj video poruci sugerirao kako ima dogovor sa njemačkim proizvođačem Porscheom na mjestu vozača u WEC seriji nakon odlaska iz Formule 1. S obzirom na to, o Španjolcu su počele glasine i komentari kako je samo pitanje vremena njegovog prelaska u prvenstvo izdržljivosti. Međutim, Alonso je to negirao tvrdeći kako nema neki postavljen rok vezan uz svoje vrijeme i ostanak te budućnost nakon Formule 1.

“Niti ja to sa sigurnošću ne znam. Ništa što sam izjavio u toj video poruci nije novo, i odjednom je ta poruka postala popularna. Usredotočen sam 100% na Formulu 1 i na sljedeću sezonu sa ekipom, a onda ću u budućnosti bez sumnje voziti svjetsko prvenstvo izdržljivosti, jako privlačan izazov i serija za natjecanje, a izuzetno utrka 24 sata Le Mansa,” rekao je Alonso.

Alonso je dodao kako nema namjeru odustati od osvajanja trećeg naslova prvaka u Formuli 1, prije nego se okusi u novim izazovima.

“Volim tu kategoriju, volim automobile, i kao što sam rekao, to je dobar izazov. No ta budućnost, ne znam hoće li to biti za dvije godine, za pet godina ili za jedanaest godina, to nije ništa novo. Prvo i jedino što trenutno želim učiniti, i učinit ću to, osvojit svoj treći naslov prvaka u Formuli 1, a onda ćemo o ostalim izazovima,” zaključio je Španjolac.

Izvor: GP1.hr