sport

Alonso: Sljedeći put ću se zabiti u Vettela

Fernando Alonso izjavio je kako će se netko ‘morati zabiti’ u Sebastiana Vettela, ako ponovi onakav potez kao na VN Brazila. U borbi s Alonsom za sedmo mjesto, Vettel je napao Španjolca s unutarnje strane zavoja Mergulho. Alonso je zadržao momentum s vanjske strane, ali Nijemac mu nije ostavio dovoljno prostora približavajući se zavoju Junção.

Alonso se žalio na team radio da ga je Vettel izgurao, ali reakcije sudaca nije bilo. Španjolac je utrku završio na 10. mjestu, unatoč tome što se izvrtio nakon poslijednjeg restarta utrke iza Safety Cara.

”Na sreću, u tom zavoju postojala je zona za izlijetanje i iskoristio sam to, ali da je tamo bio zid morao bih udariti u zid ili u Vettela, što ću sljedeći puta i učiniti,” rekao je Alonso.

”Sljedeći puta ću se sudariti s njim, on će izgubiti više bodova nego ja.”

Alonso je rekao kako je po ovakvim uvjetima potrebno više opreza u ovakvim borbama.

”U kišnim uvjetima nemamo onako dobru vidljivost kao kad je suho,” dodao je Španjolac.

”Moji retrovizori su isto bili mokri, nisam mogao vidjeti ništa iza sebe.”

”Ništa se nije dogodilo, izletio sam van staze, ali doći će dan kada će se netko morat sudariti s njim kako bi shvatio da je staza za nas sve, ne samo za njega.”

Alonsov momčadski kolega, Jenson Button, završio je utrku kao posljednji na 16. mjestu. Cijeli vikend mučio se s balansom bolida i rekao kako moraju otkriti uzrok tome, prije posljednje utrke u Abu Dhabiju.

”Moramo se vratiti u tvornicu i otkriti što ne valja na bolidu,” rekao je Jenson.

”Tijekom slobodnog treninga u petak sve je funkcioniralo u najboljem redu. U subotu nije funkcioniralo uopće, a u nedjelju je bilo još gore zbog vremenskih uvjeta.”

”Završiti kao posljednji u ovakvim uvjetima nije uobičajeno za mene, nešto definitivno nije u redu s bolidom. Ne mislim da sam zaboravio kako voziti po kiši,” dodao je Button.

Izvor: GP1.hr