sport

Alonso uspješno odradio test u Indianapolisu

Fernando Alonso uspješno je prošao program za početnike na Indianapolis Motor Speedwayu gdje će se 28. svibnja održati utrka 500 milja Indianapolisa.

Španjolac je u svom narančastom IndyCaru prošao tri faze programa za početnike u 50 krugova.

“Odradio je odličan posao, Fernando je pravi vozač,” izjavio je vlasnik momčadi Michael Andretti.

Program za početnike sastoji se od 3 setova vožnji tijekom kojih se brzina povećava od 320 do 345 km/h. Na kraju dana Alonso je konstantno vozio oko 355 km/h.

Test je započeo Alonsov budući timski kolega, Marco Andretti, unuk Maria Andrettija i sudionik utrke 500 milja Indianapolisa od 2006. Marco je odradio 10 krugova i prilagodio neke postavke za Španjolca. Nakon toga Alonso je odradio test bez problema, s više od 100 krugova i najvećom brzinom od 358 km/h, čime je srušio rekord najveće brzine za početnike iz 2014.

“Momčad te pita ako si spreman, ti kažeš da, oni upale bolid i spreman si za vožnju. U Formuli 1 potrebno je šest minuta da se upali motor, pa su tu još neke provjere, ima više tehnologije. Ovdje nema toga, sve je jednostavnije. Bolid je brži, ali ima manje downforcea pa nije toliko predvidljiv kao onaj u Formuli 1,” rekao je Fernando.

Alonso se sada okreće Formuli 1, domaćoj utrci u Španjolskoj 14. svibnja. Samo dan kasnije već bi morao biti natrag u Indiani kada počinju treninzi za 500 milja Indianapolisa.

Izvor: GP1.hr