sport

Alonso: Vozio sam kao životinja

McLarenov Fernando Alonso ostvario je 13. najbrže vrijeme u subotnjim kvalifikacijama uoči VN Kine. U očigledo sporoj McLaren-Hondi, Španjolac kaže da je 13. mjesto veliko iznenađenje. Njegov momčadski kolega Stoffel Vandoorne, bio je pola sekunde sporiji i u utrku starta kao 16.

”Vozio sam kao sve moguće životinje. To je tako kad ne mariš više hoćes se razbiti ili izvrtiti. Znali smo da smo jako loši tijekom trećeg slobodno treninga pa smo pesimistično ušli u kvalifikacije.”

”U neke zavoje sam luđački uletio punim gasom jer me nije bilo briga hoću li izletiti. Kada sam prešao liniju bio sam vrlo iznenađen. Pozicija broj 13 je nadmašila naša očekivanja. Sada trebamo kapitalizirati to i ako bude moguće uzeti koji bod. U zavojima smo se još nekako držali, ali na ravnici smo daleko najsporiji od svih.”

Dvostruki svjetski prvak priželjkuje kišnu utrku sutra te tvrdi da im je to možda jedina prilika za osvajanje bodova.

”Mislim da bi kiša bila dobra prilika za nas. U normalnim uvjetim ne vjerujem da bi uhvatili bodove, ali u kaotičnoj utrci svašta se može dogoditi. Nekoliko puta smo se već ovdje utrkivali po kiši tako da to iskustvo treba iskoristiti,” izjavio je Fernando.

Izvor: GP1.hr