sport

Alonsov povratak još uvijek moguć, ali samo u “top momčadi”

Svjetski prvak iz 2005. i 2006., Španjolac Fernando Alonso mogao bi se vratiti u Formulu 1, no takav rasplet događaja moguć je samo u slučaju potpisa ugovora s nekom od momčadi iz vrha poretka, dakle Ferrarijem, Mercedesom ili Red Bullom.

Alonso je na kraju sezone 2018. napustio McLaren nakon što je posljednje četiri sezone proveo u toj momčadi, no Španjolac nije u potpunosti otklonio mogućnost svoga povratka u Formulu 1, unatoč svom uspješnom angažmanu u utrkama s ekipom Toyota Gazoo Racing.

Takve je informacije medijima prenio Flavio Briatore koji dodaje kako Alonsa, ako dođe do njegovog povratka u Formulu 1, sigurno nećemo gledati u sporednim ulogama i momčadima iz sredine poretka.

“Alonso u Formuli 1? Pričao sam s njim o tome i mogu reći kako se ta opcija može dogoditi jedino u slučaju potpisa za momčadi iz vrha: Ferrari, Mercedes ili Red Bull. On se kao i uvijek, želi boriti samo za pobjede i naslove.”

“On nikada nije zatvorio mogućnost povratka u Formulu 1, no vjerojatno nema povratka u ovim okolnostima i odnosima snaga koji trenutno vladaju u Formuli 1, a u kojima je Mercedes daleko najdominantnija momčad, tj. Formula 1 u kojoj su razlike prevelike. No, on vjeruje kako bi se te stvari od 2021. mogle promijeniti”, prenosi Briatore.

Briatore dodaje kako bi u slučaju Alonsovog povratka on sam vjerojatno preferirao povratak u Ferrari, no s druge strane Talijan smatra i kako Ferrari sada ima vozača koji može donositi pobjede i osvajati naslove.

“Može li se Fernando vratiti u Ferrari? Vjerujem da može, no oni sada imaju Leclerca koji može pobjeđivati i osvajati naslove”, zaključio je Talijan.

Izvor: GP1.hr