sport

Anthony Hamilton: Lewis ubija vozače

Otac Lewisa Hamiltona upozorio je novog Mercedesovog vozača, Valtterija Bottasa, kako mu neće biti nimalo lako boriti se s njegovim sinom.

Anthony Hamilton, koji se brine praktički o cijeloj karijeri svoga sina, komentirao je kako svaki vozač, koji ide protiv trostrukog svjetskog prvaka, riskira čitavu svoju karijeru.

Riječi Hamiltona starijeg očito su bile dijelom upućene i Fincu koji u njemačkoj momčadi mijenja aktualnog i umirovljenog svjetskog prvaka, Nicu Rosberga.

“Moje mišljenje jest da svaki vozač koji ide protiv Lewisa mora imati zacrtanu karijeru jer je on ubojica karijera,” rekao je Anthony za britanski The Sun.

“Lewis ubija vozače. Uvuče vam se pod kožu jer je prokleto brz. Ne možete ni shvatiti kako je razvio bolid, kako je dobio brzinu, kako ide kroz zavoj ili kako ide stazom i igra vam se sa umom,” dodao je.

Lewis Hamilton došao je u Formulu 1 2007. godine i odmah je za momčadskog kolegu u McLarenu dobio dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa. Očekivalo se kako će se Španjolac lako obračunati s tada 22-godišnjim Britancem. Sezonu su završili s istim brojem bodova, ali je Hamilton ipak bio ispred svog momčadskog kolege.

Potom su uslijedile dvije godine u kojima se Hamilton lako obračunao s Heikkijem Kovalainenom, a u tri godine provedene s Jensonom Buttonom, Hamilton je slavio dva puta. Od 2013. i prelaska u Mercedes, Britanac je bio svake godine bolji od Nice Rosberga. Sve do prošle sezone kada je od momčadskog kolege izgubio prvi puta nakon 2011. godine

S druge strane garaže će mu sada biti ‘hladni’ Finac koji je cijelu svoju karijeru proveo u Williamsu, a u četiri godine je svaki puta bio bolji od svog momčadskog kolege.

Anthony ipak smatra da bi njegov sin više želio imati Nicu Rosberga s druge strane garaže.

“Lewis bi puno više htio Nicu kao svog momčadskog kolegu jer se poznaju otkad su imali 13 godina i to potiče Lewisa. To je bilo dobro rivalstvo, ali Lewisova jedina želja i ambicija je vratiti naslov prvaka u svoje ruke,” zaključio je Hamilton stariji.

Izvor: GP1.hr