sport

Arrivabene: Naša vrata su uvijek otvorena za Micka Schumachera

Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene izjavio je kako je momčad Ferrarija uvijek spremna ponuditi suradnju mladom Micku Schumacheru. Nije konkretizirao što točno pod time misli, ali je naglasio kako prezime Schumacher puno znači momčadi.

Zbog bliske obiteljske veze, mnogi su povezali Michaelovog sina s mogućnošću pristupanja akademiji mladih Ferrarijevih vozača. Ipak, sam Mick je izjavio kako za sada ne vodi razgovore ni s jednom F1 momčadi. Više je usredotočen na borbu za naslov s Danom Ticktumom u Formuli 3.

Arrivabene napominje kako mu nije namjera dovesti mladića pod bilo kakav pritisak u ovako mladim danima. Svejedno, spreman je pružiti mu podršku.

“Što se tiče Micka Schumachera, bitno je da ga ne stavljamo pod pritisak. Moramo mu dopustiti da raste i razvija se. Rezultati koje trenutno ostvaruje su jako dobri te mu želim da tako nastavi i u ostatku karijere.”

“S imenom koje je ispisalo stranice povijesti, vrata Maranella su mu uvijek otvorena. Naravno, bez ikakvih obaveza.”

“Kako bi Maranello mogao reći “ne” takvom imenu?”

Vjeruje se kako je sljedeći korak za Micka serija Formule 2 naredne godine, premda i sa završetkom natjecanja u kojem sada sudjeluje ima dovoljno bodova kako bi dobio superlicencu za Formulu 1.

Vozači trebaju kroz tri godine sakupiti 40 bodova. Mick ih već ima 22. Bez obzira na to hoće li sezonu završiti kao prvi, drugi ili treći, imat će dovoljno bodova za dobivanje superlicence (prvak dobiva 30, drugoplasirani 25 dok je treći nagrađen s 20 bodova).

Izvor: GP1.hr