sport

Binotto: Leclerc će uzeti novi motor u Brazilu

Šef Ferrarija, Mattia Binotto, potvrdio je špekulacije kako će za nadolazeću VN Brazila Charles Leclerc uzeti novi motor, zbog čega će dobiti kaznu na gridu od barem pet mjesta, a izvjesno je da će biti i više.

Podsjetimo, Leclerc je na posljednjem slobodnom treningu u Austinu imao problem s pogonskom jedinicom zbog čega je za kvalifikacije i utrku morao prijeći na već istrošeni, stari motor s unutarnjim izgaranjem.

Kako je taj motor već na ‘izdisaju’, a ovaj iz Austina nije u stanju da odvozi cijeli vikend bez problema, u Ferrariju su odlučili promijeniti motor za utrku u Interlagosu.

”Charles će dobiti novi motor u Brazilu jer je motor korišten u utrci za VN SAD-a već istrošen te ima manje snage. Znamo da ćemo imati kaznu na gridu kada ugradimo novi motor, ali ćemo barem biti dovoljno brzi kako bismo se mogli boriti u posljednje dvije utrke.”

”Želimo završiti sezonu na dobar način kako bi u pozitivnom tonu ušli u sljedeću sezonu. Isto tako, bitno je u posljednje dvije utrke vidjeti koliko smo napredovali s bolidom,” rekao je Binotto.

Iako će motor s unutarnjim izgaranjem sigurno biti promijenjen, ostaje pitanje hoće li Ferrari promijeniti još neki dio pogonske jedinice poput turbopunjača ili MGU-H, te bi u tom slučaju Leclerc startao sa začelja poretka.

Izvor: GP1.hr