sport

Binotto: Ne mogu biti siguran da se incidenti između Vettela i Leclerca neće ponavljati

Šef Ferrarijeve momčadi kaže da je odradio sastanke sa svojim vozačima, vezano uz događaje na Velikoj nagradi Rusije, a rekao je i da ne može biti siguran da se incidenti između njih dvojice neće ponavljati u budućnosti.

Ferrari je u Sočiju imao novu kontroverznu situaciju između Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca. Zaigrali su se malo u talijanskoj momčadi s timskim odredbama kad je na startu utrke Leclerc odradio posao za Vettela, pomogavši mu da se probije ispred Lewisa Hamiltona, da bi onda Nijemac odbio vratiti poziciju, kako je bilo planirano. Donekle i s razlogom jer je bio brži.

Kasnije je Ferrariju sreća okrenula leđa. Vettelu je stao bolid, a Leclerc je u periodu virtualnog sigurnosnog automobila pao iza Mercedesovih vozača i osvojio tek treće mjesto.

Oba vozača poručila su da taj incident ne treba posebno napuhavati i da se brzo okreću sljedećoj utrci. Uoči Velike nagrade Japana proveli su nešto vremena u tvornici, a Mattia Binotto to je iskoristio za čašicu razgovora sa svojim pilotima.

“Mislim da smo imali pozitivan, konstruktivan, iskren, pošten i transparentan razgovor s obojicom individualno”, rekao je Binotto na konferenciji za medije, ističući zadovoljstvo ishodom tih razgovora.

“Mislim da ono što se dogodilo u Sočiju i nije tako strašno, ali sigurno da takve stvari treba istaknuti i poboljšati. Mislim da je to prilika da naučimo lekciju i budemo bolji u budućnosti.”

Talijan se potom susreo s pitanjem može li biti siguran da se u budućnosti neće događati slični incidenti između Vettela i Leclerca.

“Koliko siguran mogu biti da se neće dogoditi? Nisam uopće siguran”, rekao je.

“Mislim da su obojica vrlo dobri vozači. Idu po ispunjenje osobnih ciljeva, a to je pobjeđivanje utrka. Mislim ipak da je važnije da između nas postoje jasni odnosi i korektnost, to je ključno po mom mišljenju.”

Izvor: GP1.hr