Vijesti

BMW serije 4 Gran Coupé

BMW s ponosom predstavlja novi BMW serije 4 Gran Coupé (prosječna potrošnja goriva: 8,1 – 4,5 l/100 km , kombinirana emisija CO2 : 189-119 g / km ), prvi kupe s četiri vrata u premium srednjoj klasi. Nakon lansiranja serije 4 Coupé i kabriolet, Gran Coupé je treći model koji će se pridružiti BMW-ovoj seriji 4. Novi BMW serije 4 Gran Coupé kombinira elegantan izgled kupea s funkcionalnošću modela s četiriju vrata uključujući lako pristupačan prtljažnik.

BMW serije 4 Gran Coupé ima potpuno iste dimenzije kao Coupé s dvoja vrata: dugačak je 4.638 mm, širok 1.825 mm i ima međuosovinski razmak od 2.810 mm. Sprijeda su oba modela identična i dijele tipične karakteristike BMW dizajna kao što su dvostruki bubrezi, dvostruka okrugla svjetla te veliki otvor za zrak u prednjem dijelu. Međutim, krov BMW-a serije 4 Gran Coupé je 12 mm viši, 112 mm duži i lagano produljen omogućujući tako glatki prijelaz straga prema stražnjem dijelu vozila i prtljažniku. Proširena linija krova naglašava eleganciju i sofisticiranost BMW serije 4 Gran Coupé. Isto tako, ima više prostora za glavu u unutrašnjosti, a da ne spominjemo dodatnu udobnost. Prtljažnik zapremnine 480 litara je za 35 litara veći nego u verziji s dvoja vrata.

BMW serije 4 Gran Coupe na tržište dolazi s pet snažnih i učinkovitih motora. Svi su opremljeni BMW-ovom TwinPower Turbo tehnologijom te imaju turbopunjače i izravno ubrizgavanje goriva pod visokim tlakom. Tri turbobenzinska motora imaju maksimalnu sangu od 184 KS (420i) preko 245 KS (428i) do 306 KS u modelu 435i. Dva turbodizelska motora imaju maksimalnu snagu 143 KS (418d) i 184 KS (420d). Svi motori ispunjavaju EU6 normu o ispušnim plinovima. U standardnoj opremi je ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, a moguće je doplatiti za automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Na početku prodaje xDrive pogon na sva četiri kotača bit će dosptupan na modelima 428i Gran Coupe i 420d Gran Coupe. Od ConnectedDrive opcija na raspolaganju će, između ostalog, biti navigacijski sustav Professional, Head-Up zaslon u boji, aktivni tempomat, sustavi za integraciju pametnih telefona u vozilo itd.