sport

Bottas: Definitivno ću gledati Hamiltona

Mercedesov ‘novi dečko’ Valtteri Bottas priznaje kako mu je promjena momčadi veći izazov nego što je očekivao, a ne krije ni činjenicu da će ipak morati gledati i učiti od svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Bottas je do sada u karijeri vozio samo za Williams, a početkom ove godine je obznanjena ‘javna tajna’ kako prelazi u aktualnog svjetskog konstruktorskog prvaka.

“Definitivno se sve bolje i bolje osjećam u momčadi, ali ima još puno posla za napraviti. Promjena momčadi je možda malo veća stvar nego što sam u početko mislio, ali to nije prepreka preko koje ne možete preći. Radio sam punom parom kako bi se što bolje prilagodio.”

“Zbog toga je sve išlo glatko i siguran sam da ćemo idućeg tjedna napraviti značajan napredak. Prije Melbournea, imat ću vremena za posjet tvornici i analizu svega. Uvjeren sam da ću biti spreman i da ću u potpunosti biti dio momčadi prije Australije.”

“Ja sam tip vozača koji voli razumjeti sve što se događa u bolidu i kakav to utjecaj ima. Trenutno kako se bolid ponaša, moram još uvijek napredovati,” rekao je Finac.

Bottas će u Mercedesu za protivnika imati Hamiltona koji je već osvojio dva naslova s njemačkom momčadi. Bottas priznaje kako od njega može puno naučiti.

“Lewis ima prednost jer je dio momčadi već duže vrijeme. On točno zna kako momčad funkcionira i komentirao je nakon prve vožnje kako bolid ima isto ponašanje kao stari bolid. Imati novog momčadskog kolegu znači da uvijek možete nešto naučiti i ja ću definitvno pobliže promatrati Lewisa. Bilo bi glupo ne napraviti to.”

“Mogu puno naučiti s inženjerima. Ovo je prilika za mene da dođem na višu razinu svojih performansi sa svim tehničkim razumijevanjima. Ima toliko informacija koje dolaze i skoro da ih ne mogu sve primiti, ali je jako zanimljivo,” dodao je Finac.

Izvor: GP1.hr