sport

Bottas: Još ništa nisam ostvario u Formuli 1

Iako je u Formuli 1 proveo četiri sezone i vozio 77 utrka, Valtteri Bottas kaže kako će biti neiskusan sve dok ne osvoji svoju prvu Veliku nagradu.

Bottas će ove godine voziti za Mercedes gdje mijenja svjetskog prvaka Nicu Rosberga. Iako se više manje znalo da je Finac taj koji će biti momčadski kolega Lewisu Hamiltonu, tek je jučer stigla službena potvrda.

Finac vidi ovaj transfer kao veliki privilegij s puno koristi, ali shvaća kako sada mora imati dobre performanse.

“Počinjem svoju petu sezonu i imam nekog iskustva, ali osjećam da još ništa nisam ostvario u Formuli 1. Gladan sam pobjeda i naslova. Za mene osobno, spreman sam naporno raditi. Još uvijek sam mlad i brz,” rekao je Bottas koji se potom osvrnuo na svog novog momčadskog kolegu kakvog do sada nije imao – trostrukog svjetskog prvaka.

“Naravno, Lewis će biti sjajna referenca. On je višestruki svjetski prvak i svi znaju koliko je on dobar. Bit će odlično biti njegov momčadski kolega. Bit će odlično i usporediti se s njim, ali prije sve moramo raditi zajedno i gurati momčad naprijed,” dodao je Finac.

Finac koji je svoju cijelu karijeru u Formuli 1 proveo u Williamsu ne očekuje da će odmah ući u krug pobjednika, ali su njegove oči čvrsto fiksirane na najvišu stepenicu postolja.

“Zasigurno, moram ići korak po korak. Uzeti svoju prvu pobjedu je prvi cilj, ali ciljam na to da mogu imati performanse na najvišoj razini jer će i bolid biti takav od prve utrke. Želim cijele sezone donositi što više bodova, što više postolja i što više pobjeda s ovim bolidom. Naslov svjetskog vozačkog prvaka je jedini cilj sada za mene,” objasnio je Bottas.

Izvor: GP1.hr