sport

Bottas: Moram iskoristiti svaku priliku protiv Hamiltona

Nakon što je uzeo pole poziciju za VN Velike Britanije, Valtteri Bottas je zadovoljno izašao pred okupljene novinare. Rekao je da je zadovoljan krugom, ali i da je bilo još mjesta za napredak.

Isto tako je naglasio kako mora iskoristiti svaku moguću priliku protiv Lewisa Hamiltona ako se misli vratiti u borbu za naslov prvaka. Trenutno je 31 bod iza svog momčadskog kolege.

”Zasigurno je utrka za naslov prvaka još uvijek otvorena. Ja sam onaj koji hvata priključak te moram iskoristiti svaku moguću priliku. Na kraju sezone ćemo vidjeti koliko sam dobar bio ove godine.”

Rekao je Bottas da je u njegovom najbržem krugu bilo još malo mjesta za napredak, ali da je u drugom pokušaju imao problema pa nije uspio sastaviti još bolji krug.

”Na kraju je bilo jako malo razlike između mene i Lewisa, iako sam znao da ima još mjesta gdje se mogu poboljšati. Mislim da nitko nije imao odličan krug jer je novi asfalt takav da i male greškice puno koštaju. Dobra je stvar što sam unatoč slabijem drugom krugu uzeo pole poziciju,” rekao je Bottas.

Izvor: GP1.hr