sport

Bottas: Nadam se da je ovo prvi od mnogo

Valtteri Bottas prvi je puta bio brži od svog momčadskog kolege iz Mercedesa, Lewisa Hamiltona, te je tako u kvalifikacijama za VN Bahreina uzeo svoj prvi pole position u karijeri.

Trostruki svjetski prvak bio je najbrži u prvoj i drugoj kvalifikacijskoj rundi, ali i nakon prvog kruga treće runde. Bottas je uvijek bio blizu, a onda je uspio pronaći dvije stotinke više od Britanca.

“Osjećaj je sjajan,” rekao je Bottas – prvi finski vozač koji će startati s najbolje startne pozicije nakon Heikkija Kovalainena 2008. godine.

“Ovo je prvi pole u karijeri u mojoj petoj sezoni u Formuli 1. Trebalo mi je nekoliko godina, ali nadam se da je ovo prvi od mnogo njih. Jako sam sretan. Veliko hvala momčadi što su mi dali ovaj bolid. Obojica startamo iz prvog reda i napravili smo jako dobar posao u fokusu na večernje uvjete. Nije lako na ovoj stazi sve posložiti. Tehnički je zahtjevna. Lako je blokirati kotače, ali bili smo dovoljno dobri za pole danas,” objasnio je Finac.

Hamilton je zagrlio Bottasa nakon kvalifikacija. To nije reakcija koju smo viđali kod Britanca dok mu je momčadski kolega bio, još uvijek aktualni svjetski prvak, Nico Rosberg.

“Prije svega, velika čestitka Valtteriju. Naporno je radio, surađivao s momčadi. I eto, danas je bio brži. Napravio je bolji posao i skidam mu kapu,” rekao je Hamilton koji je dodao kako želi da kvalifikacije i dalje budu ovako napete.

Izvor: GP1.hr