sport

Bottas: Nisam Hamiltonov vodonoša

Novi Mercedesov vozač, Finac Valtteri Bottas, kaže kako će ukoliko momčad donese neku naredbu o propuštanju momčadskog kolege to i učiniti, ali smatra da nije vozač broj dva u Mercedesu.

Iako je Lewis Hamilton bio brži od Finca u prvoj utrci sezone na VN Australije, Bottas je odvozio solidnu prvu utrku za novu momčad. Valtteri je završio kao treći, iza svog momčadskog kolege. Bottasov jednogodišnji ugovor, mnogi smatraju kao privremeno rješenje Mercedesa samo za ovu sezonu. Poznato je da Sebastian Vettel i Fernando Alonso nemaju ugovore nakon 2017., te su u zadnje vrijeme povezivani s njemačkom momčadi.

”Vrlo je jasno da nam je momčad dozvolila da se utrkujemo međusobno u svakoj utrci. Nisam ovdje da budem Hamiltonov vodonoša. Međutim, jedino ako postoji neki problem ili je plasman momčadi ugrožen onda će izdati momčadsku naredbu. Ali uglavnom nam je dozvoljeno da se utrkujemo slobodno, s uvjetom da sve bude čisto i pošteno.”

”Naša filozofija je čisto utrkivanje, tako i treba biti,” rekao je Bottas.

Bivši Williamsov vozač kaže da je jako teško čuti kada momčad naredi da propustiš svog momčadskog kolegu, ali za momčad će učiniti sve.

”Ako morate propustiti svog momčadskog kolegu, to je najgora stvar koju možete čuti tijekom utrke. Ali za to uvijek postoji opravdani razlog. Moj cilj je dugotrajna suradnja s Mercedesom, uvijek sam bio odan momčadi za koju sam vozio,” dodao je Finac.

Izvor: GP1.hr