sport

Bottas: Nisam vozač broj dva

Iako je Mercedes do sada svojim vozačima dozvoljavao međusobnu borbu, a tako će nastaviti i u novoj sezoni, mnogi smatraju da bi trebali učiti od prošlih pogrešaka. Prvenstveno zbog toga što je Ferrari na testiranju pokazao da može konkurirati Mercedesu.

Lewis Hamilton za Valtterija Bottasa kaže da je najbolji momčadski kolega kojeg je do sada imao. Ali to bi se moglo uskoro promijeniti, jer se Bottas pokazao boljim nego što se očekivalo.

Bottas tvrdi kako njegova momčad neće promijenit stav slobodne borbe, a on neće postati vozač broj dva.

“Ne bojim se toga. Mislim da Mercedes nema vozača broj jedan i vozača broj dva. Dokle god ja obavljam svoj zadatak tako da su moje performanse na stazi na razini performansi bolida, neće bit problema.”

Na pitanje, što misli o Hamiltonovim pohvalama, Bottas je odgovorio:

“Do sada je bilo jako dobro. Na testiranjima smo dobro surađivali kao momčad i cijelo vrijeme je bio prisutan zdrav momčadski duh. Ne vidim razloga zašto se to ne bi tako nastavilo. Za mene je to sjajna prilika. Naravno, ovo je veliki izazov i definitivno ću morat dokazat drugim ljudima i cijeloj momčadi da zaslužujem ovo mjesto, ali na sve ovo gledam pozitivno. Vidim to kao veliku priliku za svoju karijeru, pobjede pa čak i za osvajanje prvenstva. Uzbuđen sam što ću se boriti protiv Lewisa. On je trostruki prvak, dobra referenca i svi znaju da je dobar vozač. Zato je odlično biti Lewisov momčadski kolega i samo želim da imamo uspješnu godinu u novoj eri Formule 1,” dodao je Finac.

Izvor: GP1.hr