sport

Bottas: Pretjecanje će biti bolje na drugim stazama

Valtteri Bottas smatra da je krivo tvrditi da bolidi Formule 1 2017. godine neće biti u stanju pretjecati i tvrdi kako će neke staze biti prepune dobrog utrkivanja.

Iako smo prošlog vikenda vidjeli tek nekoliko pretjecanja u Melbourneu, mora se priznati kako je Albert Park uvijek bila staza gdje je pretjecanje bilo dosta teško.

Međutim, Bottas smatra da se situacija iz Australije neće ponoviti na svim stazama i posebno vjeruje kako će VN Kine s dugim pravcima biti potpuno drugačija priča.

“Mislim da će biti malo teže, ali to sve ovisi o stazi. Staze s dugačkim pravcima ponudit će dobre utrke jer je zavjetrina ima veći utjecaj sada i DRS isto sa širim krilima. Neka mjesta će biti dobra za utrkivanje, a na nekim mjestima, poput Barcelone, će biti jako teško pretjecati. Pričekajmo još nekoliko utrka i vidjet ćemo kako napreduje utrkivanje, ali očito je u Australiji bilo teže neko prošle godine,” rekao je Finac.

Kako mnogi očekuju ništa drugo već još teže pretjecanje zahvaljujući većem potisku bolida, Bottas kaže kako je šteta da su takve pretpostavke predmet uživanja.

“Mislim da kada ste u istom bolidu sa donekle sličnim gumama, ekstremno je teško na stazi kao ovoj, S novim bolidima, još je više teško pratiti kada ste unutar dvije sekunde i gubite stvarno velike količine gripa. Pa tako trebamo veliku razliku u brzini kako bismo probali pretjecati. Mislim da je to šteta,” dodao je Finac.

Izvor: GP1.hr