sport

Boullier: Brzi i dugački pravci u Kini otkrit će naše slabosti

Trkaći direktor, McLaren-Honda Formula 1 momčadi, Eric Boullier, tvrdi kako su na VN Australije naučili puno toga te da će pokušati izbjeći iste greške na VN Kine. Fernando Alonso morao je odustati zbog kvara na ovjesu u Melbourneu, dok je Stoffel Vandoorne završio utrku na posljednjem mjestu.

”Albert Park je definitvno bila jako teška utrka za McLaren, ali isto tako uspjeli smo izvući nekoliko pozitivnih stvari za nas. Naš tempo u subotu je bio vrlo dobar, Fernando se uspio kvalificirati kao 12., što nam je omogućilo dobar start i određenu prednost u utrci,” rekao je Boullier.

Francuz koji se nije ustručavao reći istinu o stanju u McLarenu, osvrnuo se na nadolazeću utrku VN Kine, za koju kaže kako ih očekuje još teži vikend nego u Australiji. Ističe da će dugački pravci otkriti sve slabosti njihovog MCL32.

”Utrka u Shanghaiju poznata je kao nepredvidiva iz nekoliko razloga: zahtjevna je za bolide, gruba prema gumama i pogonskim jedinicama, a i vrijeme često zna zakomplicirati stvari. Mislim da ćemo biti još dalje od naših rivala nego što je to bio slučaj u Australiji. Staza u Shanghaiju dosta se razlikuje od Albert Parka, naš najveći problem će biti dugački pravci na kojima će nam nedostajati jako puno snage.”

”Naravno da ćemo dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat. Naš primarni cilj je ostvariti pouzdanost naše pogonske jedinice pa tek onda performanse,” tvrdi McLarenov trkaći direktor.

Izvor: GP1.hr