sport

Boullier: Ne smijemo imati prevelika očekivanja

Šef McLaren-Honde, Eric Boullier kaže kako bi uspjeh ove sezone za McLaren bio ostvariti pobjedu. Međutim, ističe da momčad iz Wokinga ne smije postaviti ljestvicu previsoko.

Prošle sezone, u njihovoj drugoj godini s Hondinim motorom, uspjeli su se popeti sa devetog mjesta na šesto u ukupnom poretku konstruktora. Njihovi najbolji rezultati bili su dva peta mjesta, a ove godine u McLarenu se nadaju da zbog nove promjene tehničkih pravila imaju šansu smanjiti zaostatak za vodećima. Ističu i kako je Honda napravila velike promjene na motoru za 2017.

U razgovoru za Autosport, Boullier je izjavio da bi uspjehom za 2017. smatrali ostvarivanje pobjede.

”Naš cilj je pobijediti ove sezone. Ali moram biti realan, ne smijemo si postaviti prevelika očekivanja. U 2015. završili smo kao deveti, prošle godine šesti, nadam se da ćemo ove sezone završiti u top četiri. Želimo pobijediti što je ranije moguće, ali moramo biti realni. Sretan sam s pristupom Honde za ovu sezonu, okupili smo odličnu ekipu mehaničara u McLarenu i sada sve funkcionira savršeno. Svi rade vrlo naporno, ali dani kada si se mogao pojaviti na početku sezone s novim aerodinamičkim paketom i tako dobiti sekundu prednosti su završeni,” rekao je Francuz.

Direktor McLaren tehnološke grupe, Jonathan Neale, izjavio je da sve ispod četvrtog mjesta bi bilo razočaranje u 2017.

”Moramo ciljati visoko da bi uspjeli. Želimo pobijediti i to uskoro. Imamo vozače koji su sposobni za pobjede. Nova pravila za aerodinamiku i nove gume pružaju nam novu priliku. Želim vjerovati da smo uspjeli iskoristiti te nove okolnosti za 2017., ali to još uvijek ne znamo,” izjavio je Neale.

Izvor: GP1.hr