sport

Boullier objasnio Buttonovu ulogu u 2017.

Šef momčadi McLaren Honde, Eric Boullier je objasnio koje će obveze i uloge imati Jenson Button za vrijeme svoje pauze od utrkivanja.

Za vrijeme VN Italije, ekipa McLarena je objavila kako će Jenson Button ustupiti mjesto mladom kolegi Stoffelu Vandoorneu, koji će se tako pridružiti Fernandu Alonsu kao timski kolega u 2017.

Button će i dalje biti jako uključen u razvijanje McLarenovog bolida za sljedeću sezonu u ulozi rezervnog vozača i na simulatoru, a Boullier je također potvrdio kako će se Britanac priključiti ekipi i na nekoliko trkaćih vikenda.

“Ima nekoliko načina na kojima on može pomoći ekipi, a to je njegovo iskustvo, povratne informacije i osobnost vođe. Dobro je imati takve vozače u bolidu, ali i izvan njega također, pogotovo kada je vozač izrazito iskusan, onda može dati dobre savjete. Sigurno će biti u simulatoru, što je jako bitno u korelaciji sa bolidom. Button će također biti prisutan na nekim trkaćim vikendima, tako da će njegova vizija ili bolje rečeno njegovo razumijevanje utrkivanja izvan bolida biti izrazito zanimljivo cijeloj ekipi. Jensonovo iskustvo će u više slučajeva biti velik doprinos našoj momčadi,” rekao je Boulier.

Sljedeća sezona će biti prva godina Formule 1 bez Buttona na gridu još od 1999., te Britančevog debija u ekipi Williamsa sezone 2000.

Button je objasnio kako mu treba pauza od utrkivanja, te je na VN Italije potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom povratka utrkivanju u 2018.

Izvor: GP1.hr