sport

Boullier: Pobijeđivali bi da imamo Mercedesov motor

McLarenov trkaći direktor, Eric Boullier, otvoreno priznaje da su ostali na Mercedesovim motorima, sada bi pobijeđivali. McLaren je još jednom imao testiranje iz noćne more gdje su odvozili vrlo malu kilometražu, uz puno problema s pogonskom jedinicom. Trkaći direktor i njihov prvi vozač, dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, za sve krive Hondu.

”Jedini problem McLarena je pogonska jedinica. Sporiji smo 30 km/h na ravnom od naših rivala,” nedavno je izjavio Alonso.

Boullier je u jednom intervjuu za španjolski list, na pitanje mislili li da bi pobijeđivali s nekom drugom pogonskom jedinicom, odgovorio je kratko i jasno da bi. Francuz je isto tako rekao da nije siguran hoće li McLaren izdržati cijelu utrku u Melbourneu.

”Da, pobijeđivali bi sada da koristimo Mercedesove motore.”

”Nisam siguran da ćemo završiti utrku u Melbourneu. Nadam se, ali iskreno nisam siguran. Istina je da imamo više problema nego što smo mislili. Znali smo da ćemo imati određenih komplikacija i problema, ali ovoliko baš i nismo. Pokušavamo srediti sve probleme što brže,” izjavio je Boullier.

Izvor: GP1.hr