sport

Boullier vjeruje da McLaren može pobijediti ove sezone

Eric Boullier, McLaren media

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier vjeruje kako njegov tim može pobijediti u ovoj sezoni, ono što im prošle sezone nije pošlo za rukom. Nakon dvostrukog postolja u Australiji, stvari su za McLaren izgledale sjajno, no sada već drugu utrku za redom nisu osvojili bodove.

“Još vjerujemo da ćemo pobijediti u utrci. Ako pogledate detaljnije, izgleda kao da smo kliznuli prema nazad od početka sezone. Australija je bila vrlo optimistična, ali nas je i pripremila da budemo spremni osvajati manje bodove. Naravno, dao sam do znanja da nedostatak downforcea nije nešto što nam pomaže u uvjetima kada je vruće ili vrlo hladno. Ono što se događa ovdje u Wokingu je pozitivno i mislim da ćemo biti u mogućnosti cijelu sezonu imati snažan razvoj. Nadam se da ćemo se, možda ne u prvom dijelu sezone, boriti za pobjedu ukoliko se dobro pozicioniramo za utrku.”

McLaren sprema veliki paket poboljšanja za Španjolsku, a Boullier kaže kako bi za sve sljedeće utrke proces razvoja trebao brže teći.

“U Španjolskoj će se vidjeti zanimljiva nadogradnja na autu, no sve je već isplanirano do Silverstonea. Na svakoj utrci će biti drugačiji paket, kao i nadogradnje. Pokupili smo dobre podatke iz zračnog tunela, stoga ih sada trebamo napraviti i staviti na stazu”, zaključio je.

Izvor: GP1.hr