sport

Bratches: Ispolirat ćemo brand Formule 1

Novi komercijalni šef Formule 1, Sean Bratches, predstavio je ključna područja koja su prioritet Liberty Media grupe kako bi poboljašli Formulu 1.

Bratches, bivši izvršni direktor ESPN-a, je u razgovoru za CNN objasnio što žele napraviti od ‘oktanskog cirkusa’.

“Postoje četiri stvari na koje ću se fokusirati. Jedna je brand. Brand je ulazna točka svake kompanije, svakog proizvoda, svakog sporta. I mi ćemo raditi kako bi razumjeli brand. Ispolirat ćemo ga, podignuti ga. To će biti centralna točka na kojoj ćemo raditi. To će nam omogućiti nova tržišta. To će nam omogućiti nova tržišta s komercijalne strane. Od sponzora, tv-prava do promotora,” rekao je Bratches.

“Druga stvar je digitalna. Mislim da postoji velika prilika u digitalnom prostoru kako bi ponovno digitalizirali proizvode koje Formule 1 ima danas te potom angažirali navijače na potpuno nove načine, a htjeli bismo i iskoristiti sponzore da aktiviraju to.”

“Treće je kreiranje puno većeg demokratskog pristupa u vidu pristupa partnerima, momčadima, sponzorima, promotorima i vlasnicima prava. Postoji velika prilika kojom moć Formule 1 možemo integrirati u poslovanje.”

“Posljednja stavka je trkaće iskustvo. Stvaranje što boljeg trkaćeg iskustva navijačima, gledateljima i televiziji je velika prilika,” dodao je Bratches.

Novi izvršni direktor, Chase Carey, je prije nekoliko dana izjavio kako želi od svake utrke napraviti mega-događaj, a kao primjer je naveo Super Bowl tj. kako želi 21 Super Bowl u kalendaru. Bratches se slaže s tim željama.

“Neupitno je da to treba biti Super Bowl svaki drugi tjedan i smatram da ćemo na tome imati naglasak. Smatram da postoji prilika s komercijalne strane, a time ću se baviti većinu svoga vremena. Generalno govoreći, mislim da je F1 promašila svoju težinsku klasu u posljednje vrijeme,” rekao je Bratches koji nije htio govoriti o tome koliko malo je Formula 1 u odnosu na svoje mogučnosti.

Izvor: GP1.hr