sport

Brown: Alonso je najbolji na svijetu

Novi izvršni direktor McLaren-Honde, Zak Brown, izjavio je da je dvostruki svjetski prvak, Fernando Alonso, za njega trenutno najbolji vozač na svijetu.

Alonso se vratio u momčad McLarena 2015. kada je McLaren obnovio suradnju sa Hondom. Međutim, suradnja se do sada nije pokazala uspješnom za Alonsa, jer još nije imao priliku boriti se za postolje.

Brown se osvrnuo i na ovogodišnju sezonu te tvrdi da su McLaren i Honda napravili veliki korak naprijed. Ističe i kako je iznimno sretan što će novim MP4-32 upravljati najbolji vozač na gridu.

”Kao prvo želim vas sve ispraviti i reći kako je Fernando vrlo motiviran,” odgovorio je Brown na kritike koje je objavila službena stranica Formule 1 kako je Alonso izgubio entuzijazam.

”Ne poznajem ga još toliko dobro, ali sreli smo se par puta i razgovarali. Vidio sam da je motiviran. Iako nam bolid zadnjih par sezona nije bio na razini, neki od njegovih nastupa bili su briljantni. Bit ću iskren, on je najbolji vozač na svijetu i točka,” dodao je Zak.

Amerikanac je impresioniran i novim vozačem, mladim Stoffelom Vandoorneom. Tvrdi da će ova sezona za Stoffela biti ozbiljan test utrkujući se uz bok Alonsu.

Prvi nastup u Formuli 1 Belgijac je odradio prošle godine na VN Bahraina, kada je zamijenio ozljeđenog Alonsa. U svom debiju odmah je uspio pobijediti svog iskusnog momčadskog kolegu Jensona Buttona, u kvalifikacijama i u utrci.

”Naši osobni treneri rekli su mi da je to vjerojatno najspremniji vozač koji je vozio za nas. Rekli su mi da je iznimno fokusiran i inteligentan. Njegov debi u Bahrainu je bio senzacionalan. Stigao je tek u petak ujutro iz Japana.”

”Mislim da će Stoffel iznenaditi neke ljude. On je pravi odabir za McLaren,” izjavio je Brown.

Izvor: GP1.hr